Először győznének a szívós újonc ellen

2020.06.05. 20:11

Zalában kell nyernie a PAFC csapatának

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I vasárnapi játéknapján a remek formában futballozó Zalaegerszeghez látogat a Puskás Akadémia FC.

Dévai N. Csaba

Sós Bence (9) augusztusban gólpasszt jegyzett

Fotó: PFLA.hu

Bár az éllovas, bajnoki címvédő Ferencváros ellen sikerült pontot szerezniük Hornyák Zsolt tanítványainak (1-1), a tabellán így is hátrébb szorultak, miután a Diósgyőr 1-0 arányban legyűrte a Mezőkövesdet. Az ötödik helyről fordulhat tehát a 27. forduló kihívásaira a felcsúti együttes, és bár az újonc ZTE lesz az ellenfél, nem becsülhetik le a versenytársat.

Már csak azért sem, mert a két csapat idei két mérkőzésén született eredmények a zalaiakra nézve hízelgőek. Tavaly augusztusban David Vanecek és Radó András góljaival 1-1-re végeztek a ZTE Arénában, míg decemberben a Csákvárról érkező Bobál Gergely jóvoltából mindhárom pontot elrabolták a Pancho Arénából, úgyhogy idegenben kellene az első ellenük aratott győzelmet megszerezni – egy olyan ZTE ellen, amely legutóbb 6-0-ra kalapálta el a hazai pályán futballozó Kaposvárt. Mindenképpen szükség lenne azonban mindhárom bajnoki pontra, amennyiben a sárga-kékek nem szeretnének leszakadni a dobogóért vívott harcban, valamint el akarnák kerülni, hogy a pocsék formában játszó Újpesthez látogató, friss Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd tovább csökkentse hátrányát velük szemben.

Sós Bence (9) augusztusban gólpasszt jegyzett
Fotó: PFLA.hu

– A hátralévő hét mérkőzés kulcsfontosságú lesz, a lehető legtöbb győzelmet kell begyűjteni – nyilatkozta a felcsúti klub honlapjának Sós Bence, aki gólpasszt jegyzett a két együttes augusztusi mérkőzésén. – Nehéz meccs elé nézünk, hiszen a Zalaegerszeg, talán mondhatom, a bajnokság egyik legjobb formában lévő csapata. Idegenben még nehezebb küzdelemre számítok, de bízom a csapat tudásában, és hiszem, hogy győztesen hagyhatjuk el a játékteret.

Nagyon jó támadófocit játszanak, de azt gondolom, hogy mint minden csapatnak, nekik is megvannak a gyenge pontjaik, ezt kihasználva pedig sikeresek lehetünk – az eddigi két mérkőzés után van miért törlesztenünk.

A Kaposvár legutóbbi fölényes legyőzése előtt sem tétlenkedtek az egerszegiek, hiszen utolsó öt bajnokijukból mindössze egyet veszítettek el három győzelem és egy Ferencváros elleni döntetlen mellett. Ez még nem jelenti azt, hogy nem kell a kiesőzóna felé tekintgetniük, csupán két pont az előnyük a 11. helyre csúszó paksiakkal szemben. Hatalmas fegyvertény azonban Márton Gábor vezetőedző kezében Radó András, aki 12 góljával vezeti az NB I góllövőlistáját, és akire különösen oda kell majd figyelnie a felcsúti hátsó alakzatnak.

A mérkőzés vasárnap 18.55-kor kezdődik, és bár szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett, a helyszínen is megtekinthető. DNCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában