dunaújvárosi acélbikák

2020.06.02. 13:26

Zajlik az élet a jégkorongban, üzentek a játékosok

Szünet is van, koronavírus is van, mégis zajlik az élet a magyar jégkorongban, a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, az Erste Ligában.

Agárdy Csaba

Kovács Bronson Fotó: acelbikak.net

Korábban beszámoltunk róla, hogy David Leger folytatja a munkát, amelyet a legutóbbi szezonban elkezdett a Dunaújvárosi Acélbikáknál. Ő a 2014/15-ös szezonban már dolgozott Dunaújvárosban másodedzőként, de akkor idény közben családi okok miatt hazautazott Kanadába. Idén januárban, amikor a DAB vezetése elégedetlen lett az akkori vezetőedző, a szlovák Miroslav Ihnacak munkájával, Legert visszahívták. Az ötvenkét éves tréner így nyilatkozott a DAB honlapján:

– Várom a közös munka újrakezdését, dolgozunk a csapat összeállításának kialakításán. Ezúton szeretném megköszönni Azari Zsolt elnök úrnak az irántam viszonyuló töretlen bizalmát. Tudjuk, hogy embert próbáló időszakot élünk át a koronavírus miatt, de remélem, szépen lassan visszatérhetünk a jégkoronghoz. Remélem, lassan a szurkolók is visszatérhetnek a lelátóra, és buzdíthatják a csapatot. Jó élményekkel távoztam márciusban, a legutóbbi szezonban csak januárban kapcsolódtam be a munkába, most együtt kezdjük a bajnoki szezont, alig várom már, hogy újra találkozhassunk. Viszlát szeptemberben!

Kovács Bronson Zoltán is visszatért, a kettős, kanadai– magyar állampolgárságú játékos – aki már a magyar válogatottban is bemutatkozott, de világbajnokságon még nem vett részt nemzeti csapatunkkal – videóüzenettel jelentkezett. Egy acélbikás bögrével a kezében, méghozzá magyarul szólt a DAB híveihez, igaz, nem volt valami hosszú az üzenete.

Végül is csak bemutatkozott, és közölte, újabb egy évre írt alá szerződést a Bikákhoz, és szeptemberben ismét itt lesz Dunaújvárosban, amit ő is nagyon vár. Szóval alakul a csapat, akik maradtak az Acélbikáknál, azok keményen készülnek Somogyi Szabolcs erőnléti edző irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában