Előteremtik a forrást

2020.06.04. 21:31

Szeptemberben is lesz első osztályú pingpongcsapat Csákváron

Az elvártaknak megfelelően zárta az első osztályú küzdelmeket az AQVITAL Csákvár TC asztalitenisz-csapata.

Dévai N. Csaba

Szoros mérkőzéseket hozott a járvány miatt félbeszakadó idény

Fotó: FMH-archív

Nem úgy alakult a 2019/2020-as idény vége, ahogy azt bármely sportbarát hónapokkal ezelőtt képzelte, a koronavírus-járvány pedig az asztaliteniszezőket sem kímélte. A március közepén életbe lépő korlátozások után az országos szövetség úgy döntött, hogy lezárja a bajnokságokat, azzal a kitétellel, hogy az első osztályban final four rendszerben döntik el a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezések sorsát, míg alsóbb osztályokban osztályozókra kerülhet sor a nyár vége felé. Mindez azt jelenti, hogy a lezárás pillanatában hetedik helyen álló csákváriak ezzel az eredménnyel zárták a 2019/20-as Extraliga-idényt. Tóth Árpád szakosztályvezető elmondta, bár lehetett volna jobb is, nem elégedetlenek ezzel a végeredménnyel.

– Miután 2018-ban a ki-esést követően az NB I-et hibátlan mérleggel megnyerve jutottunk vissza, majd tavaly a bennmaradást magabiztosan elértük, az idei szezonra az 5–7. helyet tűztük ki célul – nyilatkozta Tóth Árpád. – Az elvárásoknak tehát megfeleltünk, és ha figyelembe vesszük, hogy több végtelenül szoros, 4-3-as vereséget szenvedtünk, még jobb is lehetett volna a helyezésünk a végelszámolás során. Előfordult, hogy 3-1-es vezetésről tudott fordítani az ellenfél, egy ilyen szoros bajnokságban pedig már akár egy ilyen győzelem is jobb helyezést jelenthetett volna. Szintén balszerencsés, hogy gyengébb csapatok ellen maradtak el a hátralévő mérkőzéseink, de így sem lehetünk elégedetlenek.

Szoros mérkőzéseket hozott a járvány miatt félbeszakadó idény
Fotó: FMH-archív

A szezon során Hoffmann Tamás, Varga Sándor, Éliás Attila, Martinecz Gyula összeállításban küzdöttek a csákváriak, akik közül utóbbi zárt a legjobb győzelmi mutatóval, kereken 50 százalékon, míg a második helyen Hoffman Tamás végzett 40,74 százalékkal – igaz, előbbi tíz, utóbbi játékos pedig 27 találkozón lépett asztalhoz.

– Ez a csapat már régóta együtt van, és bár nem csákváriak, nagyon régi ismeretség köt össze bennünket. Örömteli, hogy akár Budapestről, akár az ország bármely más pontjáról nagyon szeretnek Csákvárra jönni játszani, és bár sok jelentkező volt a mostani szezont megelőzően is, hogy szívesen jönnének, kitartottunk a régi játékosaink mellett. Valamilyen mértékű frissítésre lehet számítani, de megbecsüljük azokat, akik letettek már valamit az asztalra. Korábban többször felmerült, hogy megcélozzuk-e az első négy hely valamelyikét, ahhoz azonban olyan játékoskeretre, és a mögé olyan költségvetésre lenne szükség, amely számunkra nem áll rendelkezésre.

Ami pedig a gazdaságot illeti, a vírus ebben a szektorban is betette lábát az egyesület életébe.

– Nem mondanám, hogy nem érint minket is negatívan a vírus gazdaságilag, de eltökéltek vagyunk, hogy mindenképpen előteremtsük a szükséges forrásokat, és a következő évben is az Extraligában induljunk. A 2021/2022-es szezontól kezdve lesz kötelező egy U21-es játékos szerepeltetése, így akkorra szeretnénk, hogyha az utánpótlásból egy játékosunk meg tudná ütni az Extraliga szintjét. Jelenleg a Megyei I. osztályban szerepeltetjük a második csapatunkat, míg fiataljaink a serdülő és az újonc korcsoportban indultak, és úgy gondolom, hogy tisztességesen helytálltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában