Beletaposnának a gázba

2020.06.25. 21:24

Készen állnak a szezonra a ralisok

A móri raliversenyző, ifj. Fogarasi Attila már beletaposna a gázba. Mint mondta, már teljes mértékben készen állnak az alig egy hónap múlva esedékes Rally2 nyitófutamára.

Kecskés Zoltán

Fogarasi Attiláéknak jól sikerült a pusztavámi teszt

Fotó: Peremicki Istvan

Akik ismerik ifj. Fogarasi Attilát, azok tudják, nem szokott a levegőbe beszélni. Most sem tett így. A hosszú előkészületek után már tűkön ülve várja régi-új navigátorával, Májer Dáviddal együtt, hogy elkezdődhessen a száguldás.

– A kényszerszünetet kihasználva rengeteget törődtünk az versenyautóval. A Honda Civic Type-R új motort és váltót kapott, emellett megújult a futómű és a fényezés is. Úgy néz ki, hogy a kocsi összeállt, már csak a finomhangolások vannak hátra. Remekül futott a teszten!

Hol járatták be a kocsit?

– Pusztavám környékén, a Székesfehérvár Rallye egy másfél kilométeres szakaszán tartottunk egy kisebb tesztet, ahol főként az új futóművet optimalizáltuk. Körülbelül 60-70 kilométert autóztunk. Igazán boldogok vagyunk az eredménnyel, ugyanis jól bírta a strapát a motor, a váltó, valamint a futómű is. Minden az elvárásoknak megfelelően működött, úgyhogy készen állunk a Rally2 Bajnokság rajtjára, a Salgó Rallyra, amely július 18–19. között lesz. A kocsi összeállt, már csak egy pici finomhangolás van hátra, de felőlünk már holnap is kezdődhetne!

Esetleg még egy edzést terveznek a rajt előtt?

– Nem igazán. Azt a néhány simítást már enélkül is el tudjuk végezni. Lemossuk a Hondát, és irány Salgótarján. Bízunk benne, sikerül majd az élmezőnyben végezni.

Fogarasi Attiláéknak jól sikerült a pusztavámi teszt

Mennyire ismeri a pályát, milyen megérzései vannak?

– Csakis a kazári részét ismerem az útvonalnak. A két hosszabb szakasz teljes egészében ismeretlen, úgyhogy izgatottan várjuk, hogy mire lehetünk képesek Májer Dáviddal. Csak már lennénk ott!

Hol fognak még indulni idén?

– Jelenleg úgy néz ki, hogy három futam biztosan bele fog férni az idei versenyszezonunkba. Bíztam benne, hogy egyik aszfaltos verseny sem fog majd egybeesni az esküvőm napjával, mert akkor kénytelen leszek választani – mosolyodott el. – Komolyra fordítva a szót, Egerben így nem leszünk ott, de Miskolcon és az októberi hazai Vértes Rallye-n biztosan rajthoz állunk, ahova megkettőzött figyelemmel és elánnal készülünk majd. Nagyon fontos számunkra ez a futam. Igyekszünk odatenni magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában