Megvan a hazai három pont

2020.06.10. 23:14

Győzelemmé érett a nyomás, Tamás Nándor döntött a legvégén

Győzelmi kényszerben, hazai pályán fogadta a labdarúgó OTP Bank Liga NB I 28. fordulójában a Puskás Akadémia FC a már biztos kieső Kaposvárt. A dobogóért folytatott harcban rendkívül fontos volt a győzelem megszerzése.

Kecskés Zoltán

Büntetővel juttatta vezetéshez a csapatkapitány, Knezevic a Puskás Akadémia FC-t Fotó: Döme L./PFLA

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

A vendég somogyi zöld-fehéreknek nem sok babér termett az idei évben, de az esélytelenek nyugalmát kihasználva szerettek volna borsot törni a dobogóra ácsingózó felcsútiak orra alá, akiknek csak a három pont volt elfogadható: egy esetleges döntetlennel vagy netán vereséggel búcsút inthettek volna top hármas álmaiknak. A papírforma abszolút a Puskás mellett szólt, de mint tudjuk, a kötelező győzelem mindig a legnehezebb feladat.

A sereghajtó somogyiak 11 (!) nyeretlen bajnoki mérkőzéssel a hátuk mögött várták a mérkőzést. Legutóbb még tavaly év végén Debrecenben örülhettek. Ráadásul az elmúlt öt mérkőzésen 19 alkalommal zörgött a hálójuk. A felcsútiak pedig annak tudatában léphettek pályára, hogy a jelenleg harmadik helyen álló Mezőkövesd pontokat hullajtott a Kisvárda vendégeként, míg a másik nagy rivális, a Diósgyőr otthon játszott 1-1-et a Zalaegerszeg ellen. Az első percek tapogatózással teltek. Mindkét csapat kialakított egy-egy helyzetet, majd a 7. percben a vendégek védője, Vachtler buktatta Gyurcsó Ádámot a bal oldalon a 16-oson belül. A büntetőt Knezevic magabiztosan lőtte ballal a bal alsóba, a vendégek kapusának, Pogacsicsnak esélye sem volt a hárításra.

Büntetővel juttatta vezetéshez a csapatkapitány, Knezevic a Puskás Akadémia FC-t Fotó: Döme L./PFLA

A gól láthatóan megfogta a Kaposvárt, a hazai csapat dominált, ráadásul a középpályán Nagy Tamás sárga lapot érően buktatta Gyurcsót. Majd megrázta magát a somogyi csapat, és egyre többször került a felcsúti kapu közelébe, ami egy jobb oldali szögletet követően góllá érett. A Kaposvár FC csapatkapitánya, Szakály Attila közeli lövésével a 23. percben egyenlítettek a vendégek. Még fél óra sem telt el, de mindkét csapatnak kényszerűségből cserélnie kellett, miután a 27. percben összefejelt a felcsúti Szolnoki és a kaposvári Hadaró az oldalvonalnál. A felcsútiak csapatkapitányukat, Szolnoki Rolandot vesztették el, helyét Radics Márton vette át, aki pár percre rá megkapta az első sárga lapját. Az izgalomra és a küzdelemre nem lehetett tehát panasz az első félidőben, mindkét csapat becsületesen küzdött. 1-1-gyel fordultak.

A szünetben a Kaposvár Pintér Ádámot Borbély Ákosra cserélte. Nem kellett sokat várni az újabb lapra. Fodor Marcellé a negyedik kaposvári sárga, mert buktatta Knezevicet. A küzdelem a második játékrészben sem hagyott alább, jól tartották magukat a vendégek. Hiába volt mezőnyfölényben a Puskás, nagyon jól tömörült a Rákóczi. Egyértelműen a felcsútiak domináltak. Egymás után rúgták a szögleteket a hazaiak, de a vendégek védői vagy éppen a kapusuk, Pogacsics volt résen, mint például Knezevic hétméteres lövésénél. Teljes mértékben a hazai csapat akarata érvényesült, a kaposváriaknak csak ímmel-ámmal sikerült megtartaniuk a labdát, így csak idő kérdése volt a hazai gól megszületése. A 72. percben Van Nieff járt közel a gólhoz 30 méterről, de 50 centivel célt tévesztett. Majd a gólszerző Knezevic próbálkozott, de hatalmas, 30 méteres, középre tartó bombáját kiöklözte Pogacsics. A nyomás egyre nőtt. A 90. percben jött a várva várt gól. A csereként beállt Tamás Nándor nyolc méterről talált a kapuba, megszerezve a győztes találatot csapatának.

JEGYZŐKÖNYV

Puskas Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 150 néző. V.: Solymosi Péter (Márkus, Horváth)

Puskás: Tóth – Szolnoki (Radics, 29.) Meissner, Hadzsiev, Deutsch –

Van Nieff – Slagveer (Tamás N., 75.) Favorov, (Urblík, 60.) Knezevic,

Gyurcsó (Nagy Zs., 75.) – Vanecek (Mebrahtu, 60.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Kaposvár: Pogacsics – Vachtler (Nagy J., 74.), Ur, Szabó, Hadaró (Fodor,

30.) – Szakály, Nagy T. (Csiki, 60.) – Palic (Balázs), Trebotic, Pintér

(Borbély 46.) – Ádám. Vezetőedző: Disztl László

Gól: Knezevic (7.), Szakály (23.), Tamás Nándor (90.) Sárga lap:

Nagy T. (14.), Ádám (33.), Radics (39.), Fodor (49.), Van Nieff (61.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában