IVÁNCSA

2020.06.30. 22:52

Fokozatosan növelik a tréningek tempóját

Gőzerővel folyik a felkészülés a labdarúgó NBIII. Közép-csoportjában szereplő Iváncsa KSE együttesénél, ahol az elmúlt évekhez hasonló kiváló teljesítmény a cél.

Dévai Nándor Csaba

Jó hangulatú, ám kemény edzéseket vezet Domján Attila Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Balszerencsésen ért véget a 2019/2020-as idény az iváncsai labdarúgók számára, hiszen remek (egy pont hátrány a harmadik helyen álló Monor mögött) őszi szezont követően, 19 fordulónyi játék után végül a negyedik helyen intették le őket. A nagyszerű formát így a koronavírus-járvány miatti kényszerpihenőn és a nyári felkészülésen keresztül egészen az új idény első mérkőzésééig kellene elraktározniuk a piros-fehéreknek, ami nem egy könnyű feladat. Domján Attila, az együttes vezetőedzője azonban optimistán tekint a jövőbe.

– 93 nap után találkoztunk a srácokkal június 15-én, így nagyon vegyes, hogy ki milyen formában vágott neki a munkának. Volt, aki teljesen jó állapotban indult, de volt, aki sérülés után lábadozott. Ezt a két hetet arra próbáltuk fordítani, hogy mindenki közel egy szintre kerüljön, ezt a célt szolgálta a terhelés fokozatos növelése – az első héten három, majd négy edzést tartottunk. Összességében pozitív a kép, a játékosok 80 százaléka jó állapotban tért vissza.

A fizikai felkészülés mellett az új játékosok beépülését is szolgálja az elkövetkező időszak, bár a korábbi évekhez hasonlóan idén sem várható nagy jövés-menés.

Jó hangulatú, ám kemény edzéseket vezet Domján Attila Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Két játékossal sikerült megegyeznünk, Dunaharasztiból ifj. Igor Nicsenko (a Dunaferr-rel és Ferencvárossal egyaránt bajnoki címet ünneplő Nicsenko fia – a szerk.), Kozármislenyből pedig Gere Zoltán érkezik majd, mindketten támadó pozícióba. Mellettük érkezett még kapusposztra – Prokop Ratislav mellé – Ordasi Gergő. Mindenképpen szeretnénk a védelemben erősíteni, létszámban is kevesen vagyunk, de nagy mozgás nem lesz. Akit szerettünk volna, azt meg tudtuk tartani, míg Nyúl Krisztián és Schener Bálint több játéklehetőség reményében vált, Nagy Richárd és Killer Máté magánéletbeli elfoglaltságaikkal nem tudják összeegyeztetni az edzéseket.

Bár a bajnokság jövőjét illetően sok még a kérdőjel, bíznak a sikeres folytatásban.

– Ki volt éhezve mindenki a mozgásra, úgyhogy nagyszerű hangulatban telnek az edzések, teljes mértékben pozitív a játékosok hozzáállása. Erre mindenképpen tudunk építeni, célunk pedig a tavalyi évhez hasonlóan az első hat helyre odaérni. Pontosabb célokat nem igazán tudunk még megfogalmazni, mivel a vírus hatására változások jöhetnek mind a csoportok, mind a bennük szereplő csapatok számában – a július 3-i nevezési határidő után mi is többet tudunk majd. A keretben lényeges változások nem lesznek, úgyhogy bízom benne, hogy sikerül ismét az első hat hely egyikére odaérni.

A felkészülési mérkőzések sorát most pénteken, július 3-án 19 órai kezdettel nyitja meg az Iváncsa, amikor a megyei I. osztályú Balatonfüredet fogadják hazai pályán, míg július 8-án a Vidi II-vel mérkőz­nek meg Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában