Zalaegerszegi TE–Puskás Akadémia FC

2020.06.07. 20:58

Büntettek a Bobál-fivérek

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 27. fordulójában annka a ZTE FC-nek volt a vendége a Puskás Akadémia FC, mely gárdát ebben a szezonban még nem tudta legyőzni.

Ferencz Balázs

Fotó: Umberto Pezzetta / ZH

No nem táblás ház, de igazán sűrűn foltozott sakktáblás lelátók fogadták a csapatokat a ZTE-Arénában. Tartották az előírt három széknyi távolságot a nézők a tribünön, így sakkozni például nem is nagyon tudhattak volna, de szerencséjükre a találkozó sem engedte az elkalandozást. A forduló végére ismét kieső helyre csúszó ZTE, valamint az európai kupaindulásért küzdő Puskás Akadémiának sem volt mindegy, mi lesz a randevú vége.

Bátran futballozott a ZTE a találkozó első negyedében, Bobál elől például Spandler az utolsó pillanatban mentett, a Puskás pedig a középpálya átívelésvel próbált zavart okozni. Slagveer a kapu előtt közvetlen piszkált bele egy labdába, de Demjén a helyén volt, mint ahogy a 15. percben a Kenzevic remek labdájával meginduló Gyurcsó szélről megeresztett lövésénél is. Mitrovics veszélyesen ívelt be egy szabadrúgást, a fejelni igyekvő Katanecet Tóth B. kapus öklözte le, s a piros laptól a szituációt megelőző leshelyzet mentette meg a Puskást. A 38. percben a góllövőlista vezetője, Radó András balról beindulva tologatta a labdát, majd 16 méterről, jobbal tekert a bal felső sarok felé, Tóth Balázs azonban a levegőben úszva, bravúrral ütötte ki.

Fotó: Umberto Pezzetta / ZH

A szünetben a támadásokat akarta frissíteni cseréivel Hornyák Zsolt, de a ZTE szerzett vezetést. Nagy Zsolt vesztett labdát, Bobál Gergely pedig 20 méterről ballal lőtte ki a jobb felső sarkot, 1-0. Rögtön ezután kétszer is válaszolhatott volna a Puskás, Mebrahtu és Sós sem talált célt, majd Golgol Mebrahtu a kapufára durrantott 19 méterről. Hosszú percek mezőnyjátéka után a Zalaegerszeg eszmélt előbb, Radó például közelről fejelhetett kapura egy felívelt labdát, Tóth B. hatalmas bravúrral tolta ki a labdát a jobb alsó elől. A ZTE lendületesen futballozott, míg a Puskás Akadémia játékából hiányzott a tűz. De a pislákoló parazsat is megpróbálta lehűteni a ZTE: Bobál keresztlabdája után Nikola Mitrovics az oldalhálóba bombázott. A hajrába lépve Knezevic szabadrúgásból veszélyeztetett, de Demjén nagyon magabiztosan ölelte magához a labdát. Márton Gábor cserékkel frissített, pihentette gólszerzőjét is, a nyolc találatnál járó Bobál Gergelyt például ikertestvére, Bobál Dávid váltotta, míg az exfehérvári Mitrovics helyett a szintén korábbi Vidi-játékos, Kocsis G. szállt be. Kínosan teltek a percek a Puskás szemszögéből, hiszen egyre messzebb került attól, hogy megközelítse a tabellán a Mezőkövesdet, akkor pedig végképp lemondhatott terveiről, mikor a 86. percben kettőre növelte előnyét a ZTE. Bőle tekert középre egy szabadrúgást, s a csereként beálló Bobál Dávid bólintott 11 méterről a kapuba, 2-0.


Jegyzőkönyv

Zalaegerszegi TE–Puskás Akadémia FC 2-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 2200 néző. V.: Vad II István (Vígh-Tarsonyi, Lémon)

ZTE: Demjén – Bolla, Szépe, Katanec, Tamás – Mitrovics (Kocsis G., 82.), Lesjak – Bőle (Ikoba, 89.), Babati (Bedi, 59.), Radó (Ostrek, 89.) – Bobál G. (Bobál D., 83.) Vezetőedző: Márton Gábor.

PAFC: Tóth B. – Radics, Spandler, Meissner, Nagy Zs. – Urblík (Deutsch, 76.) – Slagveer (Sós, a szünetben), Plsek (Favorov, 56.), Knezevic, Gyurcsó – Vanecek (Mebrahtu, a szünetben). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Bobál G. (48.), Bobál D. (86.) Sárga lap: Katanec (20.), illetve Slagveer (41.), Sós (56.), Spandler (89.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában