Apró lépéselőnyben a Felcsút

2020.06.24. 22:11

Bealudt a Puskás Akadémia Kisvárdán, de Meissner révén sikerült kiegyenlítenie

Szerda este hétkor a Várkerti Stadionban, az OTP Bank Liga 32. fordulójában játszotta utolsó idegenbeli bajnokiját a Puskás Akadémia. Ellenfelük a kiesés elől menekülő Kisvárda volt. A győzelem mindkét csapat számára létfontosságú volt.

Kecskés Zoltán

Pontosztozkodással ért véget a két együttes párharca

Fotó: Pusztai Sándor

Hornyák Zsolt tanítványai a fordulót megelőzően pontegyenlőséggel álltak a harmadik Mezőkövesddel, ám rosszabb győzelmi mutatójuk miatt a matyóföldiekkel botlására is szükségük volt az Európa-liga-indulást érő hely ideiglenes megszerzéséhez. A csoda bekövetkezett, a Mezőkövesd 1-0-ás vereséget szenvedett pályaválasztóként a Debrecen ellen, így a Puskás Akadémia azzal a tudattal léphetett már pályára az esti mérkőzésen, hogy egy esetleges döntetlennel beelőzhetik a rivális sárga-kékeket az utolsó forduló előtt.

A Kisvárda mestere, Bódog Tamás négy helyen változtatott a Kaposváron győztes kezdőhöz képest: Kravcsenko, Bumba, Szimovics és Viana került be, míg a felcsútiaknák a „győztes csapaton ne változtass” elvét követte Hornyák Zsolt, így kisebb meglepetésre a csapatkapitány, Szolnoki Roland, bár letöltötte eltiltását, nem kezdett.

A mérkőzés első húsz percében tapogatózva kezdtek a csapatok, kivárásra játszottak, csupán egy-egy szabálytalansággal vetették észre magukat. A 10. percben például a felcsúti Nagy Zsolt kapott egyet a fejére Vianától, és fájdalmas arccal terült el a földön, de szerencsére nem sérült meg. Aztán a Kisvárda a rájuk jellemző módon már az ellenfél térfelén támadott, ezzel próbáltak zavart kelteni a felcsútiaknál. A szabolcsiak tűntek motiváltabbnak, agresszívabbnak. Az első igazán komoly helyzetre a 27. percig kellett várni, amikor a kisvárdai Kovácsréti került komoly helyzetbe nyolc méterre a kaputól, de a felcsútiak hálóőre, Tóth Balázs hatalmas bravúrral hárította lövését, majd egy újabb hazai támadás végén egy kisebb birkózás után Viana tűnt el a 16-oson belül Hadzsiev mellett, ám Pintér Csaba játékvezető sípja néma maradt. Kétségtelenül vitatható döntés. Érdekesség, hogy a Kisvárda az egyetlen csapat az NB I-ben, amely még nem rúghatott büntetőt ebben a bajnokságban. Most sem… Közben villant a sárga, amit a hazaiak vezetőedzője, Bódog Tamás kapott reklamálásért. Az első félidő hajrájában továbbra is lendületben maradt a Várda, de gól nem esett: 0-0!

Pontosztozkodással ért véget a két együttes párharca
Fotó: Pusztai Sándor

A második félidőben ott folytatták a hazaiak, ahol abbahagyták, amely majdnem vezetést is eredményezett. Egy szép támadás végén Viana lépett ki a bal oldalon, a kifutó Tóth Balázs pedig 11-est érően elütötte. Maga a sértett végezte el a büntetőt, ám jobb sarokra tartó lövését Tóth szép vetődéssel hárította, majd Cukalasz ismétlését szögletre védte a felcsúti kapus! A vendégek játéka továbbra is halovány volt, felvetődött a kérdés, a Puskás Akadémia megelégedett a döntetlennel? A szabolcsiak mentek előre becsülettel, de az igazi átütő erő hiányzott, míg a Puskás Akadémia inkább a kontrákban és rögzített helyzetekben bízott. Aztán a defenzív futballra végül ráfaragtak a vendégek, ugyanis a 86. percben Sassá szerzett vezetést a hazaiaknak: 1-0!

Ezután érezhetően ritmust váltott, felpörgött a felcsúti csapat, és jött is a csattanó a végére Meissner révén az utolsó percben: 1-1! Így a döntetlennek köszönhetően a Puskás Akadémia fellépett a harmadik helyre az utolsó forduló előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában