dpase

2020.05.14. 18:50

Újraindult az élet Újvárosban

Az NB III Közép csoportjában vitézkedő Dunaújváros PASE labdarúgó-együttese számára a többi gárdához hasonlóan ugyan véget ért az idény, ám ettől függetlenül a csapat ismét munkába állt Lőrincz Emil vezetőedző irányításával.

Káldor András

Lelkesen végezték a játékosok a gyakorlatokat Fotó: dpase.hu

Az első tavaszi bajnoki fordulóban a Dunaújváros PASE magabiztos győzelmet aratott a Szekszárdi UFC ellen Szepessy Róbert és Barna Zsolt találataival, és az 5. helyen várta a pontvadászat folytatását. Abban a reményben, hogy szép lassan lőtávolon belül lesz majd megyei riválisuk, az Iváncsa együttese, amely ugyanekkor hullajtott el két pontot otthonában a Kecskeméttel szemben.

Majd jött a feketeleves, előbb a bajnokság felfüggesztése, ezt követően pedig a szezon végleges zárása. Miután a múlt héten kihirdették a kormányhatározatot, mely szerint az élsportban meg lehet kezdeni a közös gyakorlásokat, az újvárosiak is elkezdték szervezni, hiszen meg kellett tenniük az alapvető óvintézkedéseket. Ezt siker koronázta, és a csapat szerdán délelőtt el is indította a közös edzéseket. A klubvezetés elképzelése az, hogy hétfőn, szerdán és pénteken lesznek kültéri labdás gyakorlások kis csoportokban, a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával, míg a többi napon egyénileg, otthon készülnek a csapat tagjai.

Lelkesen végezték a játékosok a gyakorlatokat
Fotó: dpase.hu

– Rendkívül nehéz helyzetben született egy normális döntés, ez alatt a bajnokság befejezését értem. Úgy gondolom, ha a bajnokságok folytatása mellett döntenek, akkor lett volna változás a helyezéseket illetően, de tudomásul kell venni, hogy jelenleg ez a legésszerűbb. A játékosaimnak is balszerencsés volt az otthonlét, ugyanis nem edzhettek együtt a csapattal, de hozzá kell tennem, hogy nagyon komoly munkát végeztek a karantén ideje alatt. A kiadott „házi feladat” inkább az erősítő hatású gyakorlatok felé hajlott, de minden héten négyszer futó munka is volt belecsempészve a programba. Nem unatkoztak otthon, sőt azt mondhatom, hogy több munkát tettek bele, mint normál helyzetben szoktak. Egyértelműen két hónap után már nagy felszabadulás volt újra pályán lenniük és öröm újra együtt dolgozni – fogalmazott Lőrincz Emil az első foglalkozás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában