asztalitenisz

2020.05.25. 20:35

Teljesítették az elvárásokat

A Honvéd Szondi György SE asztalitenisz-szakosztálya minden korosztályban jól teljesített a járvány által megtépázott szezon során.

Dévai Nándor Csaba

Június közepéig tartják az edzéseket Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A felnőttcsapattal a másodosztálynak számító NB I. Nyugat csoportjában vitézkedő Szondi számára négy fordulóval a bajnokság vége előtt ért véget az idény, mégpedig a kettes számú pécsi gárda mögött. Az idejekorán befejeződő idényt Jakab Gábor, az együttes játékos-edzője értékelte.

– Az NB I-ben a második hely egy nagyon szép eredmény, tekintve, hogy a célkitűzésünk a dobogó volt – mondta Jakab, aki a játékosok egyéni teljesítménylistáján 85 százalékos győzelmi mutatóval a második legjobb lett. – Az NB II-es csapattal a biztos bennmaradás volt a cél, ami szintén sikerült, míg a fiataljainkból álló megye I-es csapat a második helyen végzett. Rájuk meglehet, hogy osztályozó párharc vár majd augusztusban, amit nagyon szeretnénk, hogy sikeresen megvívják, és így lenne NB I-II-III-as csapatunk is.

Hogy miért nem az Extraligával kezdődik az előbbi felsorolás, a pénzügyeknél kell keresni az okokat.

– Azzal, hogy a második helyen zártunk az NB I-es bajnokság lefújásakor, két pécsi együttes pedig nem szerepelhet az első osztályban, meglenne számunkra a feljutás, azonban mi az NB I-ben indulunk majd szeptemberben. A vírus okozta nehézségek miatt nálunk is jelentkezhetnek majd problémák, hiszen nem számíthatunk minden olyan támogatásra, ami a múltban megvolt. Márpedig az Extraligában való induláshoz egy sokkal komolyabb költségvetésre lenne szükség, igazolt, profi sportolókkal. Egyelőre az NB I-es indulás körülményeit kell bebiztosítanunk.

Június közepéig tartják az edzéseket
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fiatalokra építő egyesületnél pár éven belül a jelenleginél is nagyobb mértékben a saját nevelésű játékosok vehetik át a stafétabotot.

– Szép számú utánpótláskorú versenyzőnk van, a megyei csapatokban szereplők pedig az országos ranglistán is kiemelkedő helyet foglalnak el, főként Horváth Tibort és Varga Tamást lehet kiemelni. Nagyon szépen fejlődnek mindketten, hamarosan szeretnénk őket az NB III-as férficsapatban versenyeztetni. Az a célunk, hogy a jelenleg NB II-ben nagyon szépen szereplő Kovács Dávid legyen két év múlva a kötelezően nevezett fiatalunk az NB I-ben, majd azt követően egy-két évvel jöhetne már Horváth Tibi. Ezzel elmondhatnánk, hogy négy-öt éven keresztül saját nevelésű ifijátékossal szereplünk az NB I-ben, ami a Szondinál egy nagyon szép eredmény lenne. Véleményem szerint pedig ez teljesen reális jövőkép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában