újra látogathatók a sportrendezvények

2020.05.28. 20:02

Már akár Paksra is mehetnek a nézők

A csütörtökön kihirdetett kormányrendelet szerint május 29-től újra látogathatók a sportrendezvények, így a labdarúgó NB I. hétvégi összecsapásain is ott lehetnek a nézők.

Ferencz Balázs

Tartani kell a távolságot Fotó: Pesti Tamás FMH-Archív

Néhány zárt kapus Magyar Kupa-találkozó és a Ferencváros pótolt bajnokijain nem szurkolhattak a hívek a lelátókról, az OTP Bank Liga újraindítására azonban mégis belépőt válthatnak a magyar futballra kíváncsi sportbarátok. De be kell tartani a Magyar Labdarúgó-szövetség által kialakított szabályokat. A legfontosabb, hogy minden negyedik székre ülhet néző a labdarúgó-mérkőzéseken. A szervező kluboknak a lelátókon biztosítaniuk kell a távolság tartását annak érdekében, hogy a járványügyi védekezés feltételei adottak legyenek. Az összes közösségi területen meg kell tartani a kellő távolságot (ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is). Az MLSZ csütörtökön ajánlást fogalmazott meg a klubok felé annak érdekében, hogy a nézők beengedése az egészségvédelmi előírások betartásával minél kevesebb kényelmetlenséggel járjon a szurkolóknak, de minden klub szabadon dönt a lebonyolítás feltételeiről.

Tartani kell a távolságot
Fotó: Pesti Tamás FMH-Archív

A játékosok egészsége védelmében a rájuk vonatkozó szigorú előírások, kötelező tesztelések érvényben maradnak. A sportzónára, azaz a pálya közvetlen környezetére ugyanazok a szigorú előírások vonatkoznak, mint az elmúlt időszakban, csak olyan személyek léphetnek be erre a területre, akik részvétele nélkülözhetetlen a mérkőzéshez, és friss negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.

Korábban felvetődött, hogy a Magyar Kupa döntőjét elhalasztják, hogy legyen elegendő idő a nézők fogadását biztosító technikai háttér kidolgozására. Az MLSZ azonban nem halaszt, június 3-án csap össze a Mezőkövesd és a Budapest Honvéd a budapesti Puskás Arénában, ahova hamarosan meg lehet váltani a belépőket, kizárólag online.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában