Stabilizálnák a megye II-es Pátka csapatát

2020.05.03. 20:13

Kis testvére „született” a Bicskei TC-nek

Együttműködési megállapodást kötött április 30-án a Bicskei TC és a Pátka SK. A dokumentumot a két egyesület elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos és Pásztor József látta el kézjegyével.

Káldor András

Pásztor József (balra) és a mentőövet nyújtó Tessely Zoltán F.: a klub

A megállapodás részeként 1,5 millió Ft-os támogatást is nyújtott a néhány hónapja még súlyos gondokkal küzdő pátkai klubnak a bicskei egyesület, amely a jövőben fiókcsapataként jegyzi és ennek megfelelően szakmai tekintetben is támogatja a Pátka Sportkört. Az együttműködés szignálásakor jelen volt a Bicskei TC klub­igazgatója, Komjáthy Péter is. Tessely Zoltán kiemelte, hogy örömmel állt a Pátka SK mellé a Bicskei TC, hiszen a megállapodással biztosítani tudják a patinás megyei egyesület fennmaradását, ezzel együtt a klub kötelékeiben sportoló fiatalok további edzés- és versenyeztetési lehetőségeit. Nem mellékes az sem, hogy az együttműködés keretében azoknak a focistáknak is rendszeres játéklehetőséget tudnak biztosítani, akik adott időszakban nem férnek be a Bicske első, illetve a második csapatába.

Pásztor József (balra) és a mentőövet nyújtó Tessely Zoltán F.: a klub

Pásztor József, a Pátka SK elnöke komoly futballmúlttal rendelkezik. A Videoton utánpótlásában nevelkedett a nyolcvanas években, majd játszott a Szondi-Velence, a Bp. Honvéd, a Paks és a Gázszer FC együtteseiben is. Irányításával stabilizálni szeretnék a megyei második vonalban szereplő felnőtt labdarúgócsapatot és az utánpótlást, amely sok helyi fiatalnak az egyetlen szervezett sportolási formát jelenti. Ezt követően lehet gondolkodni az osztályváltáson, illetve a sportpálya fejlesztésében, modernizálásában. Pásztor József elmondta, hogy amikor elvállalta a sportkör vezetését, rettentően nehéz helyzetben voltak, ezért rendkívül hálásak Tessely Zoltánnak, aki nélkül ma már lehet, hogy végnapjait élné a klub.

– Hálásan köszönjük elnök úr segítségét, valamint Komjáthy Péter klubigazgató együttműködését, akik nélkül ez a megállapodás nem jöhetett volna létre. Külön kiemelném miniszterelnöki biztos úr szerepét, akinek nem kevesebbet köszönhetünk, mint azt, hogy a néhány hónapja még a csőd szélén álló sportkörünk helyzete mostanra stabilizálódott, így már nyugodtan, a sportszakmai tevékenységre koncentrálva végezhetjük munkánkat, építhetjük tovább csapatunkat és – ami a legfontosabb – utánpótlásbázisunkat – zárt Pásztor József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában