Zökkenőmentes alkalmazkodás

2020.05.25. 21:44

Ambrus Gergő tovább növelné felnőttek között szerzett pontjai számát

A Gyergyószentmiklósról 2016-ban Fehérvárra érkező Ambrus Gergő U20-as jégkorong divízió I/B-világbajnoki arannyal a háta mögött kapott szerződést a Fehérvári Titánok csapatától a következő idényre.

Dévai Nándor Csaba

Nem illetődött meg, mikor a felnőttek között szerepelt Fotó: SAT

Fotó: Soos Attila Etele

Ahogy a felnőtt-, úgy az utánpótlás-válogatottak esetében is erős a fehérvári vonal, nem meglepő, hogy Ambrus személyében újabb olyan fia­talt tisztelhetünk, aki világbajnokként vág neki a felnőtthokinak az ifiből kilépve. Az eddig négy Erste Liga-mérkőzésen szóhoz jutó, és ott két pontot gyűjtő 18 éves támadó az U21-es bajnokságban igazán odatette magát, 23 találkozón 37 egységet lapátolt össze.

– Örömmel töltött el, amikor a felnőttszerződés kapcsán megkerestek, hogy számítanak rám a későbbiekben – nyilatkozta a múlt decemberi korosztályos vb-n hat pontot jegyző Ambrus. – Családom, barátaim is nagyon boldogan fogadták a hírt, hogy első profi felnőttszezonomat kezdhetem, mindvégig támogattak. Úgy gondolom, hogy elég sikeres szezont tudhatok magam mögött egyénileg, klubcsapat és válogatott szinten is. Sajnálatos, hogy a kelleténél hamarabb véget ért az idény.

Nem illetődött meg, mikor a felnőttek között szerepelt
Fotó: SAT

Ahogy arról a már említett statisztikai mutatók is árulkodtak, nem illetődött meg, mikor a Titánok keretében kellett már helytállnia.

– Szerencsére többször is volt lehetőségem azokkal a játékosokkal együtt szerepelni, akik a Titánokban hokiznak, így az alkalmazkodás zökkenőmentesen történt az edzéseken, meccseken. Kevesebb idő áll rendelkezésünkre döntéseket hozni a felnőttek között, és a játék minden elemét gyorsabban és pontosabban kell elvégezni, mint az utánpótlás szinteken. Szeretném elnyerni a szakvezetés bizalmát, és a kapott jégidőt a legjobban kihasználni, a csapat segítségére lenni. Válogatott szinten is remélem, hogy mind egyénileg, mind a csapattal jó eredményt tudunk majd elérni a következő, eggyel magasabb osztályú korosztályos világbajnokságon.

További jó hír a fiatal fehérvári hokisok háza tájáról, hogy Stipsicz Bence, a Hydro Fehérvár AV19 23 esztendős hátvédje tavalyi győzelme után idén is ott van az év legjobb védőjének járó Pásztor György-díj jelöltjei között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában