júniustól indulnak

2020.05.10. 21:01

A versenyautók is zöld utat kaptak

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség tájékoztatása alapján május 30-tól feloldják a versenyrendezési korlátozásokat, így június elején elkezdődhetnek a bajnokságok.

Dévai Nándor Csaba

Murvára még nem vinnék a járgányt Fotó: Várnai D. (egyesület archív)

Fotó: Pal Bence

A hazai autósport szurkolói számára örömteli hírrel indult a hétvége, hiszen a honi szövetség az országos enyhítésekre való tekintettel engedélyezte a nyári versenyek megrendezését. Közleményükben kiemelték, hogy azoknak a szervezeteknek, amelyek kívánnak élni rendezési jogukkal, május 15-ig kell jelezniük a döntéshozók felé. A pilótáknak is figyelniük kell az induláskor, hiszen mind licencük, mind sportorvosi igazolásuk érvényessége megtréfálhatja őket, hiszen három hónappal később kezdenek, mint arra télen számítottak.

Murvára még nem vinnék a járgányt
Fotó: Várnai D. (egyesület archív)

Várnai Dávidra, a Rally 2 versenysorozatban szereplő fehérvári versenyzőre és csapatára még vár némi finomhangolás a bajnoki idény kezdetét megelőzően.

– Nekem már elvonási tüneteim vannak, az autó viszont egyelőre még nem áll rajtra készen, a héten tudunk majd elkezdeni tesztelni – nyilatkozta a tavalyi kategóriabajnok. – Az első verseny helyszínétől is nagyon sok függ számunkra, ugyanis ha például Veszprémben kezdenénk, azt lehet, hogy ki is hagynánk – nem szívesen vinnénk ki a zsír új autót a murvára és a lőtérre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában