Alba FKC Senior

2020.05.15. 21:31

A jövő kihívásaira koncentrálnak

Az Alba FKC Fejér megyei női bajnokságában szereplő ­Senior csapata már a jövőt tartja szeme előtt, tudtuk meg az edzőtől, a korábbi kiváló élvonalbeli kézilabdázótól, Csernus Krisztinától, aki 2018-ban egészen az aranyéremig repítette a lelkes amatőrökből álló együttest.

Kecskés Zoltán

Izgatottan várják a folytatást az FKC Senior kézisei Fotó: egyesület

– Öt éve mérkőzünk ebben a bajnokságban, és évről évre egyre jobban összekovácsolódtunk. Nálunk igazi örömkézilabda folyik. A keret zömét édesanyák alkotják, akik a húszas éveikben aktívan játszottak, majd visszatértek és munka mellett hódolnak szeretett sportjuknak.

Hangsúlyozta, hogy a járvány okozta bizonytalanság még inkább összerázta a társaságot.

– A lányok egymásban tartották a lelket. Főként egyénileg, online edzésekkel tartottuk formában magunkat, a játékosok pedig – ki-ki az idejéhez mérten – elvégezte a munkát. Nagy hangsúlyt fektettünk a prevenciós jellegű edzésekre. Testnevelő tanárként és edzőként tudom, hogy az úgynevezett proprioceptív gyakorlatok – speciális erősítések, nyújtások – csökkentik a sérülés bekövetkezésének esélyét, ami egy olyan kontakt sportban, mint a kézilabda, kiemelten fontos. Emellett természetesen a kondicionális képességek fejlesztése volt a fókuszban – tette hozzá.

A játékosokkal együtt nagyon sajnálja, hogy félbeszakadt a bajnokság, így már csak a következő szezonra koncentrálnak. Ameddig várják az egyesület ajánlását az edzésekkel kapcsolatban, addig folytatják a megkezdett utat, majd jön a szokásos nyári holtszezon, a pihenőidő.

– Bízunk benne, hogy a jelenlegi helyzet normalizálódni fog és az online foglalkozások után augusztusban már együtt, személyesen készülhetünk a székesfehérvári Széna téri Sportcsarnokban. Szerencsések vagyunk, hogy megyei csapatként egy ilyen létesítményben – ahol minden feltétel adott – várhatjuk a 2020/2021-es bajnoki rajtot. Addig is igyekszünk, a kommunikációt fenntartva, erősíteni mindenkiben a lelket.

Izgatottan várják a folytatást az FKC Senior kézisei
Fotó: egyesület

Csernus Krisztina az FKC Senior csapata mellett az Alba FKC U8-as korosztályos csapatát is edzi, ők a Kisiskolás bajnokságban szerepelnek.

– Az edzések és versenyek elmaradása nagy szívfájdalom volt nekik, csupán egy bajnoki fordulót tudtunk lejátszani. A feladat kétségkívül nagyon nehéz. A szülőkkel karöltve azon dolgoztunk, hogy ezt a periódust áthidaljuk. Videós oktatóanyaggal – amiben a lányom mutatta be a gyakorlatokat – olyan játékos feladatokat is igyekeztem belecsempészni hetente kétszer, ami fenntartja a kitartásukat. Ők pedig lelkesen küldték vissza a videókat a feladatokról. Nagy öröm volt őket viszontlátni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában