Alba kosaras akadémia

2020.04.29. 20:52

Videoelemzést tanít Góbi Henrik

Góbi Henrik vezeti a kiemelt csoportot az Alba kosaras akadémiáján. Most videoelemzést tanít az edzőkollégáknak.

Horog László

Góbi Henrik

Fotó: FMH-ARCHÍV

Az egykori válogatott center tavaly nyár óta a kiemelt csoport vezetője a fehérváriaknál. A honi szövetség megbízásából, két éven át az U14-es fiúválogatottnál a kiválasztásért volt felelős, tavaly ősz óta az U18-as nemzeti együttesnél Pethő Ákos segítője. Akad munkája a kosármentes időszakban is, például videoelemzést oktat a kollégáknak, valamint összefogja és szakmai anyagokkal segíti az Alba utánpótlásában dolgozó stábok munkáját.

Góbi Henrik(balra)
Fotó: Horog László / Fejért Megyei Hírlap

– Játékosaink számára az elmúlt hetekben készítettünk labdás, fejlesztő videókat, illetve szakmai jellegű, írásos anyagokat, az adott korosztályoknak megfelelő bontásban. Mi is virtuális világban tartjuk a kapcsolatot csoportjainkkal. Edzéseinket igyekszünk sokrétűen összeállítani, a szakpszichológus tanácsokkal, motivációs és sport témájú filmekkel látja el a kosarasokat.

Az internet adta lehetőségeket kihasználva játékos kihívásokban is részt vesznek a fiatalok, valamint korábbi meccseik felvételeit is elemzik.

– Mindenki fejleszti a tudását. Az edzők online kurzusokat hallgatnak, a fiatalabb korosztályok trénerei részére pedig a napokban kezdjük meg a videoelemzések tanítását – mondta Góbi Henrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában