közös megegyezéssel

2020.04.26. 18:33

Távozik a Vidiből a Magyar Kupa-döntő egyik hőse

Közös megegyezéssel szerződést bontott a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata, s a bosnyák középpályás, Anel Hadzic.

Ferencz Balázs

Anel Hadzic távozik Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Fotó: TumbaszHedi

A 30 esztendős Anel Hadzic Joan Carrillo érkezése után került ki a MOL Fehérvár FC első keretéből, s az NB III-as együttessel tréningezett tovább. A téli átigazolási időszakban nem sikerült értékesíteni más klubnak, így Hadzic maradt a Vidinél, s szerződése nyári lejártával ingyen távozhatott volna. A szezon bizonytalan folytatása és lezárása miatt döntöttek úgy a felek, hogy felbontják a június 30-ig élő kontraktust.

A bosnyák válogatott középpályás 2016 augusztusában érkezett Székesfehérvárra, az elmúlt szezonokban bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett, tagja volt az Európa-liga csoportkörében szereplő együttesünknek is. A 2019-es Magyar Kupa-döntő egyik főszereplője volt, hiszen az ő gólja döntött a Budapest Honvéd elleni párharcban, oroszlánrészt vállalt a Vidi történetének második kupagyőzelméből.

Anel Hadzic távozik
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A védekező középpályás értékét 475 ezer euróra taksálja a transfermarkt.de internetes oldal. A Vidi előtt a török Eskisehirsporban, az osztrák Sturm Grazban és az ugyancsak ausztriai SV Riedben futballozott.

Anel Hadzic a 2019–20-as idényben tíz bajnokin és három El-selejtezőn jutott szóhoz, utoljára 2019. november 30-án futballozott a piros-kékeknél, akkor a Diósgyőr vendégeként nyertek a fehérváriak 3-1-re.

A bosnyák és osztrák állampolgársággal is rendelkező Hadzic összesen 118 tétmérkőzésen szerepelt a fehérvári együttesben, 15 gólig és hat gólpasszig jutott. Az NB I-ben 85 meccsen 11 gól és öt aszsziszt fűződik a nevéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában