ökölvívás

2020.04.27. 11:00

Amatőr bajnok lenne újra Hegyi Barnabás

Hosszú éveken át tartó vesszőfutás végére ért talán Hegyi Barnabás. A 26 éves ökölvívót fertőzés gyengítette éveken át, most úgy tűnik, mindez már a múlté.

Ferencz Balázs

Hegyi Barnabás az országúton is ütős tempóban hajt Fotó: Ferencz Balázs

Hegyi Barnabás utoljára 2019 szeptemberében volt kötelek között. A középsúly magyar bajnoki övéért szállt harcba Harcsa Norberttel, s a nyolcadik menetben TKO-val nyert a budapesti öklöző. Hegyi, aki addig ötből öt profi meccsét megnyerte, ráadásul négyet KO-val zárt le idő előtt, azon az ominózus budakalászi összecsapáson mintha görcsösebben bokszolt volna, mint korábban. A fehérvári ökölvívó elárulta, nem volt véletlen a veresége. Évek óta úgy sportolt, hogy nem volt teljesen egészséges, mononukleózissal küzdött, azaz, hogy azt gondolták, ettől nincs ereje teljében.

– Széleskörű kivizsgáláson estem át, s kiderült, hogy szinte mindenre allergiás vagyok, ráadásul asztmával küzdök, mindemellett candidafertőzés volt a szervezetemben. Kezeléseket kapok, s elmondhatom, sohasem éreztem magamban ennyi energiát, mint most.

Tervezem, hogy elindulok az amatőrök felnőtt magyar bajnokságán. 75 kilogrammos súlycsoportban bokszolnék. Az amatőrök között van már öt bronzérmem, három ezüstöm és egy aranyérmem, nem tudom elképzelni, hogy ne jöjjek haza egy újabb medállal. Erősnek érzem magam, s abban bízom, hogy meg tudom nyerni a bajnokságot. Cservenka Róbert, Benkő László és Harcsa Zoltán lehetnek nagy ellenfeleim a magyar bajnokságon. Remélem, idén megrendezik az ob-t, mert meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes egészségesen – mondta Hegyi.

Hegyi Barnabás az országúton is ütős tempóban hajt
Fotó: FB

A járványhelyzet idején az ökölvívók sem látogatják a párás edzőtermeket. Hegyi Barnabás korábbi, magyar bajnoki címhez segítő edzőjével, Moldicz Tamással dolgozik Fehérvár szabad ege alatt, de az éles felkészülést Füzesy Zoltán irányítja majd. Hegyi fut, erősít, no és persze kerékpározik. Rengeteget biciklizik a korábban Ironman-versenyt is teljesítő bokszoló.

A múlton nem rágódik a 26 esztendős Hegyi, nem élte meg kudarcként a Harcsa Norberttől elszenvedett vereséget. Emellett az sem érintette érzékenyen, hogy a legnagyobb hazai promóter, Rácz Félix kivonult Magyarországról, nem szervezett több honi profi bokszgálát. Vagyis mérkőzések nélkül maradtak itthon az ökölvívók.

– Nem érdekelt különösebben a vereség, azzal voltam elfoglalva, hogy megtaláljuk, mi a bajom. Azzal sem foglalkoztam, hogy beszűkültek a lehetőségek a profiknál, mert én amúgy is vissza akartam térni az amatőrök közé. Sokkal komolyabb, nehezebb, nívósabb megmérettetés az amatőr bunyó – vélekedett Hegyi Barni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában