A legjobbak versenye

2020.03.10. 23:19

Pénteken kezdődik a felnőtt öttusázók hazai bajnoksága

A hétvégén rendezik a modern pentatlonisták bajnokságát, ami jó felmérő a felnőttek és az utánpótlás-versenyzők számára a következő feladatok előtt.

Horog László

Balról Vörös Zsuzsanna, Kármán Sándor, Demeter Bence, Gallai István

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A korábbi évekhez hasonlóan ismét a főváros a házigazdája a Nu Skin Felnőtt Öttusa Országos Bajnokságnak, amelyre három helyszínen, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban (vívás, úszás), a Nemzeti Lovardában (lovaglás) és a BOK Sportcsarnokban (laser run) kerül sor. Pénteken a nők viaskodnak, a program 9.30-kor kezdődik a vívással, 13 órától az úszás vár a versenyzőkre, 15.30-kor startol az első lovas, a kombinált szám pedig 18.30-kor veszi kezdetét, az eredményhirdetésre 19 órakor kerül sor. Szombaton a ­férfiak hasonló ütemterv szerint veszik az akadályokat, bár a via­dalt a hazai pentatlonistákra szabták, néhány spanyol és mexikói sportoló a honi szövetség engedélyével megmutathatja képességeit. Ez nem csak nekik jó, a hazai versenyzők is kitekintést nyerhetnek, hogy a külföldi riválisok egy része hol tart a felkészülésben.

A fővárosban, a BOK-csarnok Oslo termében tartott sajtótájékoztatón a versenyzők közül jelen volt a Volán Fehérvár olimpikonja, Demeter Bence, valamint a fővárosi Kardos Bence és Guzi Blanka. Közülük az ötkarikás kvótával rendelkező Demeter kapott kérdést, elmondta, két kisebb viadalt nyert az elmúlt időszakban, ami jó visszajelzés volt számára. Sérülései után megfelelő állapotban várja a rajtot, mivel felnőtt egyéni bajnoki címe még nincs, mindent megtesz, hogy rövidesen a nyakába kerüljön az aranyérem.

Balról Vörös Zsuzsanna, Kármán Sándor, Demeter Bence, Gallai István
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A szövetség főtitkára, ­Gallai István közölte, a sport szempontjából sem jó időszak a mostani, a rendezvényeket bármikor lefújhatják a terjedő koronavírus miatt, ők egyelőre úgy készülnek, hogy a viadalt megrendezik. Persze a helyzet változhat, de a minisztériummal folytatott megbeszélések után egyelőre minden jel arra mutat, az ob lebonyolításának nincs akadálya. A MÖSZ versenyigazgatója, Kármán Sándor hozzátette, sorrendben a 74. hazai bajnokságra kerül sor, a nevezési határidő szerdán éjfélkor jár le. „Úgy készülünk, hogy lebonyolítjuk, nézők előtt, amíg az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága azt nem mondja, hogy zárt kapus, vagy elmarad.”

Az esemény az ifik és a juniorok számára válogató a korosztályos világversenyekre, a felnőtteknek pedig kiváló erőfelmérő a kvótaszerző viadalok és a nyári olimpia előtt. A Volán Fehérvár sportolói közül Kovács Sarolta, Szarka Luca, Csizmazia Rita, Szűcs Dóra, a fiúknál Demeter Bence, Málits István, Harangozó Bence, Fröhlich Tamás, Katona Bálint, Katona Bence, Szentprónai Dominik, Bernáth Bálint, Salga Gergő, Némedi Ádám, Tárkányi Zsombor, az Alba ÖSE képviseletében Alekszejev Tamara és Ormándi Rebeka bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában