Felülvizsgálatok ideje

2020.03.31. 22:35

Csökkentések a hazai labdarúgásban

Az NB II-es labdarúgóklub tulajdonosa szerint eljött az idő a szerződések felülvizsgálatára.

Horog László

A siófoki futballklub tulajdonosa, György Tamás szerint a második ligás klubok komoly gondokkal küzdenek a jövőben

Forrás: vkla.hu

Az ősz derekán még a második helyen állt az évtizedeken át NB I-ben szereplő, az utóbbi években másodvonalbeli Siófok, amely az 5. helyen várja a folytatást. Bár jelenleg nem állnak feljutó pozícióban, az együttes beadta licenckérelmét a következő szezonra a legmagasabb osztályban. A klubot négy és fél éve a csődtől, teljes összeomlástól megmentő üzletember, a Vasas Kubala Akadémia korábbi tulajdonosa, György Tamás bejelentette, a koronavírus okozta gazdasági környezetben változásokat óhajt eszközölni a játékosok jövedelmével kapcsolatban.

A siófoki futballklub tulajdonosa, György Tamás szerint a második ligás klubok komoly gondokkal küzdenek a jövőben
Fotó: vkla.hu

– A helyzet kritikus, ebből következően jelentős, drasztikus bércsökkentést tervezünk, úgy gondolom, ez elkerülhetetlen – mondta György Tamás. – A hét elején a csapat képviselőinek vázoltam a tervet, jeleztem, lehetőleg péntekig adjanak választ. Bízom benne, labdarúgóink átérzik a helyzet súlyosságát, meg tudunk velük egyezni. Amennyiben nem fogadják el az új ajánlatot, úgy a klub csődbe mehet. Az NB II-es csapatok jelentős része a túlélésért fog küzdeni.

A siófokiaknál az utóbbi években több, korábbi videotonos is megfordult, Bolla, Paudits, Gábor, Baksa, jelenleg Réti Patrik és Lorentz Márton erősíti az együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában