Tovább tart a Puskás AFC tavaszi veretlensége

2020.03.01. 20:28

A felcsútiaknak feküdt jobban a zalai pálya

ZALAEGERSZEG Az OTP Bank Liga 23. fordulójában nem jött be az egerszegi albérlet az Újpestnek, a lila-fehérek gólokban gazdag mérkőzésen a Puskás Akadémia FC-től egygólos vereséget szenvedtek.

Káldor András

Lelépte ellenfelét a PAFC, Josip Knezevic (j) is betalált Fotó: pfla.hu

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

Újpest FC–Puskás Akadémia FC 2-3 (1-2)

Zalaegerszeg, 182 néző

Vezette: Solymosi Péter (Szalai B., Aradi)

Újpest FC: Pajovic – Heris, Litauszki, Risztevszki, Burekovic – Csongvai (Szakály P., 65.), Onovo – Calcan (Bacsa, 66.), Nwobodo, Perosevic (Koszta, 74.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

PAFC: Hegedüs L. – Szolnoki (Varga J., 58.), Meissner, Spandler, Nagy Zs. – Urblík, Plsek (Van Nieff, 74.) – Slagveer, Knezevic, Gyurcsó (Sós B., 46.) – Vanecek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: Calcan (28.), Novothny (91.), ill. Vanacek (3.), Knezevic (43.), Van Nieff (87.)

Lelépte ellenfelét a PAFC, Josip Knezevic (j) is betalált Fotó: pfla.hu

Mivel az Újpest a fővárostól 230 kilométerre talált ideiglenes otthonra – amíg a játékra jelenleg alkalmatlan Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét nem teszik rendbe – egyáltalán nem volt meglepő, hogy alig lézengtek a nézők a ZTE Arénában. Az üres lelátók azonban nem zavarták meg a felcsútiakat, akik már a 3. percben megszerezték a vezetést. Luciano Slagveer a jobb szélről pontosan csavart középre, David Vanecek pontosan érkezett a labdára, és 8 méterről a hálóba lőtt, 0-1. Ezután az Újpest mezőnyfölényben futballozott, és a 28. percben egyenlített. Novothny Soma tálalt a középen érkező Andreias Calcan elé, aki 14 méterről kapásból a jobb felső sarokba bombázott, 1-1. A félidő hajrájában a felcsútiak előbb még csak a kapufát találták el, majd a 42. percben érkezett Knezevic, aki egy óriási lövéssel újra vezetéshez juttatta csapatát, 1-2.

A fordulást követően az Újpest támadott az egyenlítésért, de egyetlen Novothny-fejesen kívül nem tudott veszélyhelyzetet kialakítani. A PAFC a 87. percben a csereként pályára lépő Yoell Van Nieff 30 méteres szabadrúgásával eldöntötte a találkozót, 1-3. Így aztán Novothny fejesből szerzett találata a 91. percben már csak szépségtapaszt jelenthetett a lila-fehérek számára, 2-3.

– Örülök ennek a három pontnak, igazán nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Nem úgy sikerült az első félidő, ahogy terveztem, mert még további gólokat kellett volna szereznünk. A második fél­időben visszahúzódtunk a középpályára, ez bevált, elégedett vagyok az eredménnyel – fogalmazott Hornyák Zsolt a mérkőzés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában