Emelt fővel búcsúztak

2020.03.04. 22:47

A Fehérvári Titánok végig partiban voltak a címvédővel

Az Erste Liga rájátszásában a hatodik felvonáshoz érkezett a Fehérvári Titánok és az FTC-Telekom páros csatája, melyben a nagyobb nyomás minden kétséget kizáróan a címvédő vendégeken volt, akik a hajrában zsebelték be a győzelmet, és a továbbjutást.

Káldor András

Két gólt szereztek a Fehérvári Titánok Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Talán a legvérmesebb ferencvárosi drukkerek sem gondolták azt, hogy még egyszer a sorozatban el kell utazniuk Fehérvárra, és azon kell aggódniuk, hogy sikerül-e kedvenceiknek lezárni a négy győzelemig tartó párharcot. Mindent összegezve, ha úgy nézzük nem várt sétagalopp egyik csapatra sem, bár a Titánok, annak ellenére, hogy eddig két hazai vereséget könyvelhettek el, bízhattak abban, hogy elkaphatják riválisukat a Raktár utcában is. Az kétségtelen azonban, hogy túlságosan sok segítséget nem kaphattak a vendéglátók a szezont már befejező Fehérvár AV 19 csapatától, mivel Stipsicz Bencén és Mihály Ákoson kívül nem volt hadra fogható játékos, Szabó Bence és Szita Donát jelenthettek volna még alternatívát, de ők jelenleg sérüléssel bajlódnak.

Két gólt szereztek a Fehérvári Titánok Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Eddig nem vallottak szégyent Kiss Dávid tanítványai, a találkozó hangulata, hőfoka pedig igazán tükrözte a tét nagyságát, az egész idényben most látogattak ki legtöbben a Titánok mérkőzésére. Balogh Bence sérülése okán előhúzta a kalapból Kiss Dávid az U21-es csapat orosz származású tehetségét Danyil Jakimcsukot, és nyomban az első sorba tette. Már az elején letámadott az FTC, dacára ennek a 3. percben Rétfalvi Kristóf remek átadása után Imre Patrik alig hibázta el a lövését. Sokat tartózkodtak a támadó harmadban a hazaiak, ebből aztán Colin Campell kis híján gól lőtt, és a 20. évében járó, a beteg Arany Gergelyt helyettesítő Nagy Kristóf bravúrja akadályozta ezt meg. Szó, mi szó rendesen belőtték a fiatal portást, akinek az első negyedórában nem sok lehetősége volt fújni egyet. Aztán szinte a semmiből jutottak előnyhöz a zöld-fehérek, a 16. percben egy korongvesztést követően Kulmala találat a hálóba, 0-1. Szerencsére gyorsan jött az egalizálás, a 18. percben Stipsicz levitte a kapu mögé a pakkot, az érkező Császár Hunor elé tálalt, aki ki is használta a lehetőséget, és az emberelőnyt, 1-1.

Az első szünet után is komoly iramot diktáltak a csapatok, egy pillanatra sem volt megállás, de a harmad közepéhez érve mintha egy kicsit kifogták volna a szelet a Titánok támadásaiból. Sokkal szélesebben védekeztek a bekkek, és a semleges harmadban már annyira voltak célratörőek a fehérvári passzok. Majd kiszabadulva a nyomásból, a 28. percben Mitch Zion lopott el egy eladott korongot, tisztára játszotta magát, és a kapuba emelt, 2-1. A 30. percben megpattantó korongot értékesített a Fradi előnyben, amelyet a bírók hosszas videózás után végül nem adtak meg. Átmeneti volt a hazai öröm, mert Nagy Gergő közvetlen ezután kíméletlenül lőtt a hálóba egy bulit követően, 2-2.

A pihenő után pedig jöhetett az idény talán eddigi legfontosabb húsz perce, amelyet nagyobb sebességbe váltva több ígéretes lehetőséget elpuskázva kezdett az FTC. Bár Péter Andornak sem sok hiányzott ahhoz, hogy újra előnyhöz juttassa csapatát a 46. percben. Az 52. percben, előnyben Tóth Adrián négy hazai játékos között hámozta át magát, és a saját kipattanóját vágta a kapuba, 2-3. A bekapott góllal a Titánoknak feljebb kellett tolniuk a letámadásukat, rá is kapcsoltak, de a rutinosabb zöldek próbálták a hátralevő időben „lenyelni” a korongot. Két perccel a vége előtt Mihály Á. lövését Nagy Kristóf fejjel (!) védte. Gyenes Dávid lekorcsolyázott, de ebből az FTC jött ki jobban, a 34 másodperc múlva megszólaló dudaszót megelőzően Kulmala üres kapus találatával végérvényesen eldőlt a párharc, 2-4. A Titánok a vereség ellenére megmutatták, hogy fiataljai felvették a versenyt a bajnokkal.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok – FTC-Telekom 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Székesfehérvár, 1758 néző Vezette: Rencz, Babic, Soltész, Kis-Király

Fehérvári Titánok: Gyenes – Imre P., Mangone, Mihály Á., Jakimcsuk,

Zion 1 – Horváth M., Kiss R., Almási, C. Campbell, Péter A. – Vas Márk,

Stipsicz (1), Császár 1, Madácsi, Nagy Á. (1) – Buzás, Erdély B., Kovács

Alex, Rétfalvi, Vincze G. Vezetőedző: Kiss Dávid

FTC-Telekom: Nagy K. – Kärmeniemi, Sarcia, Juusela, Nagy G. 1 (1),

Tóth A. 1 – Boros, Pulli, Kulmala 2, Pavuk (1), Switzer – Rantanen, Tóth

Gergely, Hajós, Németh A., Tóth Richárd – Jászai, Tóth Renátó, Farkas L.,

Roczanov, Tóth Gergő. Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Kiállítások: 10, ill. 18 perc Kapura lövések: 20-44

A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4-2 az FTC-Telekom javára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában