Két tucat érmet gyűjtöttek

2020.02.11. 21:01

Nemzetközi megmérettetésen remekeltek a megyei karatékák

Közel háromszáz fiatal között küzdöttek, és mutatták be formagyakorlatukat a székesfehérvári, a móri és a pátkai sportolók a VII. Renmei Kupa névre hallgató meghívásos kyokushin karate versenyen.

Ferencz Balázs

Tíz Fejér megyei karatéka szerzett aranyérmet küzdelemben

Fotó: Fehérvár Karate Akadémia

A tatai városi sportcsarnok játékterének minden négyzetcentiméterét szőnyeg borította, de nem kellemes hempergőzésre gyűlt a több száz utánpótláskorú karatéka, hanem ádáz küzdelemre. A tavaszi versenyszezon első megmérettetésén nem csupán harcoltak a tatamira lépők, formagyakorlatban is megmutatták, mit tudnak. A verseny remek lehetőséget kínált edzőknek és versenyzőknek egyaránt, hogy a felmérjék, mire számíthatnak a hamarosan induló diákolimpiai sorozatban.

Tíz Fejér megyei karatéka szerzett aranyérmet küzdelemben
Fotó: Fehérvár Karate Akadémia

Az IFK hazai szervezetét a Fehérvár Karate Akadémia, a Móri SE és a Pátka Sportkör 21 versenyzője képviselte a színvonalas, három ország – Magyarország, Szlovákia, Horvátország – ifjú tehetségeit felvonultató mezőnyben. A Kajdi István, Márkus Zsolt, Dezső Kata, Kántor Sándor, Mayer Gábor edzői team által irányított csapat ezúttal is remekül szerepelt. Közülük Fekete Panna, Kántor Viktória, Bőke Eszter és Puszta Péter nemcsak a diákolimpiára, hanem az azt követő isztambuli IFK Európa-bajnokságra is gyakorolhatott, melyen a nemzeti utánpótlás válogatott tagjaiként vehetnek részt.

Eredmények:

Formagyakorlat:

Aranyérem: Vereb Zsolt (Fehérvár), Mayer Dorottya (Fehérvár), Fekete Panna (Mór).

Ezüstérem: Reichert Hanna (Fehérvár), Mayer Eszter (Fehérvár)

Bronzérem: Tóth-Krisó Míra (Fehérvár)

Küzdelem:

Aranyérem: Amberg Zita (Fehérvár), Nagy-Dobondi Eszter (Fehérvár), Solymosi Sára (Fehérvár), Tihanyi Ábel (Fehérvár), Vereb Zsolt (Fehérvár), Tihanyi Eszter (Fehérvár), Puszta Péter (Mór), Bőke Eszter (Mór), Fekete Panna (Mór), Szücs Ferenc (Mór).

Ezüstérem: Králl Máté (Fehérvár). Kulcsár Gergő (Fehérvár), Kulcsár László (Mór).

Bronzérem: Papp Luca (Fehérvár), Tihanyi Zsófia (Fehérvár), Erdélyi Albert (Fehérvár), Kántor Viktória (Mór), Sanda Bence (Pátka)

 

Jövő hétvégén, a felnőtt magyar bajnokságon a Móri SE két kiválósága, Dezső Kata és Fekete Gergely indulnak, míg a fiatalok két hét múlva Várpalotán, a Diákolimpia területi selejtezőjén lépnek tatamira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában