Alárendelt szerepben

2020.02.17. 21:51

Momentumai voltak csak az Acélbikáknak

A felsőházi dobogó tetejét vette célba az időközben magára találó Dunaújvárosi Acélbikák csapata, akik az utolsó meccsüket játszó Corona Brassó vendégei voltak.

Korondy Tamás

Aktívabb volt, és kihasználta helyzeteit a brassói alakulat, mely ezzel meg is előzte a DAB-ot Fotó: Brassó

Némileg olyan érzése volt az egyszeri újvárosi szurkolónak, mintha megilletődött volna a kínálkozó lehetőség előtt az Acélbikák gárdája – a házigazda erdélyiek minden tekintetben a piros-fehérek fölé nőttek, főleg az első játékrészben.

Zsók Levente villanására pontosan öt percet kellett várni a sárgáknak, 1-0. A vezetés után túlságosan nagy hévvel játszottak Július Pénzes tanítványai, ennek következtében a két Cody (Carl­son és Fowlie) két-két perces gondolkodási időt kaptak, miután a botjukat lökésre használták. Négy percig tehát létszámfölényben játszhatott a DAB, de egyik lehetőséget sem sikerült gólra váltani.

Büntettek is a székelyföldiek: még emberhátrányban támadott a hazai együttes, mikor Molnár Zsombor passzát Gliga Roberto tette el Garret Hughson kapujába (2-0), nem sokkal később pedig Zsók Levente is eredményes volt, így pedig már hárommal mentek a brassóiak, 3-0.

Aktívabb volt, és kihasználta helyzeteit a brassói alakulat, mely ezzel meg is előzte a DAB-ot Fotó: Brassó

A szépítés még az első felvonásban érkezett, az idei első találatát szerző Hüffner Adrián részéről, 3–1. Szünet.

Grant Baker kiállításával kezdődött a középső harmad, de Hugo Turcotte a kiegészülés után egy gólra hozta fel a Bikákat (3–2), melynek sokáig nem is örülhettek a vendégek. – Steven Franko gyorsan válaszolt az újvárosiaknak, 4-2. Az eredményjelző tábla tehát ismét kétgólos hazai előnyt mutatott, egészen a 47. percig: Turcotte volt az, aki ismét látótávolságba hozta a vendégcsapatot (Dansereau aszisztját követően – a szerk.), 4-3. Silló Arnold ekkor 2 percre kiszállt, s Péter Balázs gyakorlatilag itt eldöntötte a találkozót az ötödik hazai találattal, az 50. percben, 5-3. A Duna-mentiek előtt még adódott helyzet, ám kihasználatlanul hagyták az emberelőnyüket, majd Miroslav Ihnacak lehozta a kapust – Cody Fowlie pedig köszönte szépen, és 10 másodperc alatt le is zárta a nyitott kérdést, 6-3.

JEGYZŐKÖNYV

Corona Brassó–Dunaújvárosi Acélbikák 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)

Brassói Olimpiai Jégcsarnok, 850 néző. Vezette: Gergely L., Crisan H.-F.

Brassó: Tőke – Armstrong, Carlson (1), Franko 1(1), Fowlie 1(1), Gliga

1, Boriszenko, Molnár, Tranca (1), Péter, 1 Molnár (1), Mihály (1), Bíró,

Brown, Zsók 2(1), Zagidullin (2), Haraga, Gajdó, Bíró, Bíró, Constantin.

Vezetőedző: Július Pénzes

Acélbikák: Hughson – Vuorijarvi, Kovács B. (1), Dansereau (2), Zanoski

(1), Turcotte 2, Lendák, Hüffner 1, Somogyi, Azari, Silló, Baker, Hruby,

Pinczés, Dósa, Németh (1), Gebei, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Edző:

Miroslav Ihnacak

Kiállítások: 8:6 (6:0, 0:2, 2:4) Kapura lövések: 32:24

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában