Dobogós helyezések

2020.02.13. 21:42

Lendületes rajtot vett a fehérvári szinkronkoriszezon

A 2020-as szinkronkorcsolya-szezon első versenyén a főváros felé vették az irányt a székesfehérvári egyesület növendékei, ahonnan hasznos tapasztalatok mellett szép helyezésekkel térhettek haza.

Dévai N. Csaba

A legkisebbek életkorukat meghazudtoló magabiztossággal mutatták be programjukat

Fotó: egyesület

Nagyszerű csapatmunkával és kiváló eredményekkel örvendeztették meg edzőiket a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztályának növendékei, akik remek hangulatban teljesítették kűrjeiket a Szinkronkorcsolya Országos Bajnokságon.

– Évről évre nő és erősödik a szinkronkorcsolya utánpótlásbázisa Székesfehérváron. A legkisebbeknél a Pre-Juvenile kategóriában két éven belül már két csapatot tudtunk elindítani – nyilatkozta Bayer-­Siági Nóra, az egyesület vezetőedzője. – Az idősebbek ebben a korosztályban már a második versenyszezonukat kezdik meg egy csapatként, és idén már ők is bemutatkozhatnak majd a nemzetközi mezőnyben. Ugyanebben a kategóriában a kisebb csapatunkban van, aki még óvodás, ennek ellenére hibátlan programjukkal bebizonyították, hogy ők már egy csapatot alkotnak. Elhatározásuk, hogy jövőre még magabiztosabb programmal örvendeztethessék meg a közönséget, de mi már így is nagyon büszkék vagyunk rájuk. A legkisebbek a 4., a kicsit nagyobbak, pedig a 3. helyen végeztek a kategó­riájukban.

A legkisebbek életkorukat meghazudtoló magabiztossággal mutatták be programjukat
Fotó: egyesület

Juvenile kategóriában, azaz a 13 éven alattiak versenyében a lányok a dobogó harmadik helyére léphettek fel. A dobogós eredményt annak köszönhették, hogy a kűr előtti hivatalos edzésen felmerült hibákat a versenyre sikeresen korrigálni tudták, így olyan programot tudhatnak maguk mögött, amire a csapat és az edzők is büszkék lehettek.

Novice kategóriában (10–15 éves) a csapat tagjai idei legjobb programjukat tudhatják maguk mögött, ami a harmadik helyezést jelentette a lányoknak. A márciusban esedékes, rangos csehországi verseny előtt pedig még gőz­erővel dolgoznak azon, hogy teljesítményüket feljebb tornázhassák és kifizetődjön kemény munkájuk gyümölcse.

A felnőtt csapat is kitett magáért, harmadikként zártak
Fotó: egyesület

– Felnőtt csapatunk programja idén is a közönség kedvence volt az Országos Bajnokságon. Egyedülállóak a hazai mezőnyben, hiszen legtöbbjük felnőtt fejjel kezdett el korcsolyázni és bámulatos fejlődésen mentek keresztül az évek során, méltón képviselik a klubot. Ők szintén a harmadik helyezést hozhatták haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában