Basketgirls Superchallenge

2020.02.07. 21:35

Lányok kosártornája

Nyolc csapat részvételével bonyolítják az MKOSZ-csarnokban a Basket Challenge U16-os lány-kosártornát.

Horog László

A fehérvári lányok (fehérben) vereséggel kezdtek, a pécsi Rátgéber KA 100 pontot dobott az első mérkőzésen Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Immár negyedszer rendezik a fehérváriak az eseményt, a korábbi évek során Basketgirls Superchallenge néven futott, ezúttal Basket Challenge-re keresztelték. Az A csoportban a Soproni Darazsak Kosárlabda Akadémia, Szlovákia U16-os válogatottja, a cseh Lvice Hradec Kralové, az olasz Stellazzurra Basketball Academy, a B csoportban a Dávid Kornél Akadémia, a pécsi Rátgéber Akadémia, a bolgár Basketball Club Rilski Sportist és a macedón WBC Vardar Skopje nevezett a küzdelmekre. A nyitónapon a DKKA vívta az első összecsapást a hazai rivális baranyaiakkal, a déliek 100-61 (31-16, 20-26, 20-13, 23-12) végig vezetve, magabiztosan nyertek, az idő múltával fokozatosan növelték a különbséget. A vereségben szerepelt játszott, hogy a vendéglátók két kulcsemberüket nélkülözték, a bedobó Dávid Mia és a palánk alatt eredményes Dányádi Lili nem léphetett parkettre. A DKKA szombaton 14.30-kor bizonyíthat a Vidámparki-tónál található létesítményben, a bolgár Rilski Sportist ellen szerepelnek Bukics Zsolt tanítványai. A program 8.30-kor kezdődik, a Hradec Kralové a Stellazzurrával meccsel, a szombati versenynapot a Rátgéber és Vardar találkozója zárja, 20.30-tól.

A fehérvári lányok (fehérben) vereséggel kezdtek, a pécsi Rátgéber KA 100 pontot dobott az első mérkőzésen
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Vasárnap a helyosztókra kerül sor, a döntő 15 órakor veszi kezdetét.

– A torna fontos felkészülési állomás a magyar együttesek számára, lemérhetik, hol tartanak a külföldi riválisokkal szemben – mondta Török Zsófia, a DKKA nemzetközi kapcsolattartója, a torna főszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában