Atlétika

2020.02.24. 19:37

Két ARAK-aranyérem az országos bajnokságon

Szabó Dániel 60 méteren nem talált legyőzőre, míg az ARAK 4×400 méteres női váltója is a dobogó tetejére állhatott a fedett pályás atlétikai országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Szabó Dániel még mindig a leggyorsabb

Fotó: Török Attila

A magyar sprinterek 60 méteres ranglistáját vezető Szabó Dániel fedett pályán is bizonyította, hogy ő Magyarország leggyorsabb versenyzője. Legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe a BOK-csarnokban, s végül a fináléban repesztett 6,74 másodperccel nyert bajnoki címet.

Szabó Dániel még mindig a leggyorsabb
Fotó: Török Attila

A nőknél ugyanezen a távon Takács Boglárka bizakodott éremben. 60 méteren idei legjobb idejét elérve, 7,51-gyel végül második lett. Ráadásként 200 méteren 24,60-nal szintén ezüstérmet nyert. Siskó Zsófia címvédőként indult rúdugrásban, s 400 centimétert teljesítve a dobogó harmadik fokára állhatott.

A kétnapos viadal zárásaként a nők 4×400 méteres stafétája szállított érmet az ARAK-nak. Az Enesei Rita, Mátó Sára, Zsiga Mónika, Mohai Regina alkotta váltó magabiztos fölénnyel nyerte a futamot, s lett fedett pályás bajnok.

Endrész Klaudia távolugrásban negyedik, Csókás Nikolasz 400 méteren hatodik, Enesei Rita szintén 400 méteren egyéni csúccsal kilencedik lett. Csókás Nikolasz 800 méteren a tizenegyedik helyen zárta az ob-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában