női kézilabda

2020.02.05. 15:00

Feszített tempó kezdődik Érden

Nehéz napok várnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosaira a K&H női kézilabda ligában – az Érd várja majd őket sok szeretettel, s csütörtökön már indulnak is tovább, hogy a Siófok KC dolgát is megnehezítsék.

Korondy Tamás

A szeptemberihez hasonló játék kell a győzelemhez Fotó: handballerd.hu

Legutóbb egy hete játszottak a piros mezesek, így talán volt idő regenerálódni – no meg túltenni magukat az Alba Fehérvár KC elleni 30-30-as, kupakieséssel felérő döntetlenen. Kiss Nikolett, az érdiek tavalyi világbajnokságon is szóhoz jutó, és a Győri Audi ETO csapatát is megjárt jobbátlövője szerint rendkívül nehéz feladat elé néz az Érd, főleg azért is, mert nem volt idejük a hétvégi EHF-kupa szereplés miatt külön készülniük a Kohászból – ez pedig egy olyan jó hír lehet az újvárosiaknak, amibe akár kapaszkodni is lehet. A két gárda már összecsapott egyszer az idei kiírásban – azt a találkozót még az Eszperantó úton játszották, ahol úgy kapott ki mindössze egy góllal a DKKA, hogy Szekerczés Luca és Szalai Babett is 7-7 alkalommal zörgette meg Janurik hálóját, de ez sem volt elég.

A szeptemberihez hasonló játék kell a győzelemhez
Fotó: handballerd.hu

Az Érdre utazó vendég kisbuszban továbbra is ott lesz a csapattal az a 26 éves Csapó Kyra is, aki kedden este jelentette be, hogy kétéves szerződést írt alá jövő nyártól a jelen pillanatban egy ponttal az Érd mögött az ötödik helyen álló DVSC-Schaeffler csapatával.

A párharc egyértelműen az Érdnek áll. Magasabb játékerőt képviselnek, s ez meglátszik a tabellán elfoglalt helyekből – a narancssárgák a negyedik pozíciót foglalják el 20 ponttal, míg a vendégek a hetediket, s csupán 14 pontot gyűjtöttek a 14 mérkőzés alatt.

A találkozót az Érd Arénában rendezik este hatkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában