felcsút

2020.02.19. 23:29

Ezüst az olimpiáról

A Puskás Akadémia labdarúgói a felcsúti Endresz György Általános Iskola színeiben második helyen végeztek a Futsal Diákolimpia országos döntőjében.

Káldor András

Forrás: Pixabay

Az előző két esztendőben a Puskás Akadémia nebulóival a soraiban a felcsúti Endresz György Általános Iskola csapata nyerte a futsal-diákolimpiát. Idén a Fejér megyei selejtezőt, majd a kecskeméti elődöntőt teljesítve jutottak az ifjak az országos fináléba. Feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a 2019/2020-as tanévben 738 iskola csapata nevezett be a IV. korcsoportos futsal-diákolimpiára, a felcsúti együttes kétharmada pedig egy évvel fiatalabb volt ellenfeleik játékosainál. A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett háromnapos gyulai tornán egészen a fináléig meneteltek, ahol csak a Győri Fekete István Általános Iskola állította meg őket.

A tornát a győriek nyerték, a második helyen a felcsútiak zártak, míg a bronzérmes a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium együttese lett. A fiatalokat az idei futsal-diákolimpia országos döntőjére az iskolaigazgató,

Sulyok Attila és Óvári Zsolt testnevelő tanár kísérte el.

A csapat tagjai:

Barkóczy Kristóf, Lehoczki Bendegúz (kapusok),

Halászi-Harsányi Medárd,

Kern Martin,

Krupa Zsolt,

Kubicsek Levente,

Orján Roland,

Retter Szilárd,

Vajda Milán,

Vékony Bence (mezőnyjátékosok)

Sulyok Attila, Óvári Zsolt (edzők).

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában