Karate

2020.02.13. 21:39

Az úrhidai kölyöksárkányok viadala

Sikeresen szerepeltek a település ifjú karatékái idei első versenyükön. A mérlegük 47 érem, köztük 4 aranyérem. A legeredményesebb versenyzői cím ugyancsak úrhidai fruskának dukált.

FMH

47 érmet gyűjtöttek be az ifjú karatékák

Fotó: Szalai Péter

A II. Kölyöksárkányok Via­dala karateversenyt Tatán rendezte meg a Kölyöksárkány Shotokan Sportegyesület és a Turul Harcművészeti Sportegyesület. A versenyre 19 egyesület, 227 versenyzőjének 476 kategórianevezése érkezett be. A versenyszámokat alapjaiban a WKF karate-szabályrendszer keretein belül bonyolították le. A tavalyihoz képest bővültek a kategóriák, idén már öt versenyszámban próbálhatták ki magukat a sportolók: kihon, kata, csapat kata, szivacs kumite, valamint WKF kumite számokban.

Az Úrhidai Karate Egyesületet tizenöt ifjú sportoló és két edző képviselte a viadalon. A karatékák közül többeknek ez volt az első megmérettetése, így érthető volt izgatottságuk. A kezdeti lámpalázat rövidesen legyőzte a sportolói vérmérséklet és alázat, valamint a karateszellemű nevelés. Ennek köszönhetően felkészültségi szintjének megfelelően mindenki prímán teljesítette feladatát. A verseny végén fáradtan, de boldogan vették át jutalmaikat az eredményhirdetésnél.

47 érmet gyűjtöttek be az ifjú karatékák
Fotó: Szalai Péter

Az egyesület 4 arany-, 16 ezüst- és 27 bronzérmet szerzett Tatán. Aranyérmesek, szivacs küzdelemben: Szalai Viktória Vivien, Lukács Míra és Belányi Liliána; kihon versenyszámban: Kovács Regina. A viadal legeredményesebb versenyzője címet Szalai Viktória Vivien vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában