Jól szerepeltek a Jégmadarak

2020.02.18. 20:38

A Vidékbajnokságon több fehérvári versenyző is dobogóra állhatott

A vidéki egyesületeknek rendezett miskolci erőpróbán több sportolójuk állt dobogóra, de az országos bajnokságon is megállták a helyüket a fehérvári műkorcsolyázók.

Horog László

Balról Hartdégen Lili, Németh Petra, Oros Hajnalka, Szabó Jázmin, Czakó Luca Fotó: a szerző

Előbb Miskolcon, majd a fővárosban bizonyíthattak a székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület versenyzői, a hazai bajnokságon álltak rajthoz. A borsodi erőpróbán ISU kategóriákban az alábbi eredményeket érték el. Chicks: 1. Hesz Fanni, 2. Bráth Hanna. Basic Novice: 2. Czakó Luca, 3. Hartdégen Lili. Intermediate Novice: 2. Szabó Jázmin. Junior: 1. Szabó Klaudia, 2. Varga Janka, 3. Simkó Emese. A rekreációs kategóriában: 1. Purgel Anna 2. Szente Antónia, 3. Kiss Júlia. A miskolci viadalt követte a február derekán a fővárosi Vasas Jégcentrumban rendezett Műkorcsolya Utánpótlás Országos Bajnokság, amelyen szintén több versenyző képviselte a koronázóvárosi jeges egyesületet. Chicks kategória: 7. Hesz Fanni, 9. Schall Natália Panka, 13. Bráth Hanna. Cubs kategória: 10. Idrisz Szonja. Basic Novice kategória: 6. Hartdégen Lili, 7. Czakó Luca. Intermediate Novice kategória: 8. Németh Petra, 10. Szabó Jázmin. Junior kategória: 9. Varga Janka, 10. Simkó Emese, 12. Szabó Klaudia.

Balról Hartdégen Lili, Németh Petra, Oros Hajnalka, Szabó Jázmin, Czakó Luca Fotó: a szerző

A DVTK Kelet-Magyarország Kupát, egyben Vidékbajnokságot Miskolcon rendezik, a korábbi évek hagyományainak megfelelően eredményesen szerepeltünk. Kétszáz sportoló állt rajthoz, egyesületünk 13 korcsolyázóval indult a megmérettetésen. A fővárosi ob kapcsán a Basic Novice kategóriában versenyző lányokat emelném ki, akik népes, 24 fős mezőnyből érték el előkelő helyezéseiket, az országos rangsorban csak budapesti versenyzők helyezkednek előttük. Különösen Hartdégen Lili és Czakó Luca szereplésére lehetünk büszkék, előbbinek komoly esélye van arra, hogy bekerüljön a Heraklész B-válogatottba. Lili 10, Luca 11 esztendős, reményeim szerint szép jövő előtt állnak. A következő versenyünk március közepén a Valentin Kupa szintén a fővárosban kerül megrendezésre közölte a Jégmadár vezetőedzője, Oros Hajnalka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában