kézilabda

2020.01.17. 22:19

Öltözőben ragadtunk, a norvégok büntettek

Elszenvedte első vereségét a magyar férfi kézilabda-válogatott a Férfi Kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában.

Korondy Tamás

A magyar védelem ma kevés volt a norvégok ellen Fotó: MTI

Chema Rodrigez 2012 és 2017 között 5 éven át erősítette a Telekom-Veszprém csapatát, ám most már csapatunk másodedzőjeként van jelen a tornán. A spanyol ex-irányító szerint jó úton jár válogatottunk, a lényeg pedig, hogy hatvan percen át versenyben legyünk, ezáltal értékes tapasztalatokkal gazdagodjunk.

Esélyeshez méltóan kezdve – no meg a mieink öltözőben maradása révén – villámgyors rajtot vettek a skandinávok, s 7 perc mellé 4 norvég gólt kellett várnunk, hogy Máthé Dominik megzörgesse a hálójukat, 4-1.

Hiába kért időt Gulyás István, a folytatás sem tartogatott sok jót számunkra – újabb 4-0-ás futást produkáltak a norvégok (8-1). Nem sokkal negyed órát követően már tíz volt közte (15-5), de a félidő vége felé összekaptuk magunkat némileg, így Nagy Bence gólja után 17-10 volt az eredményjelzőn – a szünetre végül 20-12-vel mentek a felek.

A magyar védelem ma kevés volt a norvégok ellen
Fotó: MTI

A folytatást mi kezdtük jobban, Bánhidi és Szita segítségével ismét hétgólosra faragtuk a hátrányt, ám előbbi többet már nemigen tudott hozzátenni a csapat játékához, hiszen Magnus Rød elleni szabálytalanságával véglegesen kiállítatta magát a 32. percben.

Nem sokkal később négyre is feljöttünk – Sipos Adrián labdaszerzéséből Bóka Ben­degúz volt eredményes, majd Rosta Miklós találatával az állás 23-19-re módosult.

A magyar remények legcsekélyebb szikráját is csírájában folytották el a norvégok. Reinkind, majd Gullerud révén ismét hat volt közte, s ekkor a norvégok időt kértek – 14 perccel a lefújás előtt.

Rendezték soraikat, ismét háromszor zörgött a hálónk, (28-20) míg az övék egyszer sem, s itt dőlt el, hogy ezt a találkozót nem engedik ki a piros-kékek a kezükből. A maradék 10 percre okos játékkal, keveset kockáztatva tartották meg a 8-9 gólos előnyüket, az 55. percben Sagossen még kínaiból is betalált (34-25). Csúfos vereség, a vége 36-29.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában