Kézilabda

2020.01.23. 10:00

Középcsapatot terveznek a DKKA-nál

Hétfőn robbant a bomba a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia háza táján, az önkormányzat a támogatás megvonását tervezi, s a következő idényben visszafogottabb költségvetéssel működne tovább az NB I.-ben szereplő felnőttcsapat.

Ferencz Balázs

Mátyás Gábor

Fotó: FEOL

A Fejér Megyei Hírlap Mátyás Gábortól, a DKKA ügyvezető igazgatójától kért válaszokat a dunaújvárosi kézilabda jövőjét és jelenét illetően.

– 2015 júliusa óta a DKKA összesen 335 millió forintos tagi kölcsönt kapott Dunaújváros MJV önkormányzatától. A kölcsön visszafizetésének határideje mind a 335 millió forintra lejárt. Ebből látható, hogy a klub úgy működött, hogy a működtetés feltételei nem voltak adottak, megfelelő támogató hiányában a működést csak hitelből lehetett fedezni. Mindezek mellett a korábbi évek gazdálkodása meglehetősen pazarló is volt – fogalmazott levelében Mátyás Gábor.

Mátyás Gábor
Fotó: FEOL

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a jelenleg szerződéssel rendelkező játékosok közül bejelentette-e már valaki távozási szándékát.

– Hivatalosan egy játékos sem jelezte távozási szándékát. A jövő héten ülünk le a csapattagokkal tárgyalni erről és a jövő évi bajnoki szezonról – mondta az ügyvezető, aki a rövid távú célokat is vázolta. – Befejezzük a bajnokságot és egy középcsapattal szeretnénk elindulni a következő bajnokságban.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában