A horvát liga negyedikkel játszik a PAFC

2020.01.14. 09:00

Horvát erőpróba jön

Folytatja az Ibériai-félszigeten a tavaszi idényre való felkészülését a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia gárdája – ezúttal a horvát első osztályú bajnokság negyedik helyezettjével, az Osijekkel, vagyis az eszékiek gárdájával csap össze Hornyák Zsolt legénysége a Santa Maria Polo Club gyepén.

Korondy Tamás

Szombaton játszott legutóbb a vál-völgyi alakulat, s akkor a svájci első osztályban jelenleg a 8. helyen álló FC Luzern csapatával végül nem jutottak dűlőre Szolnokiék az ordító helyzetek ellenére sem, 1–1 lett a találkozó vége.

A magyar klub gólját az ukrán utánpótlás válogatott, és jelenleg kölcsönben az ukrán FC Deszna csapatánál játszó Artem Favorov szerezte az első negyed óra legvégén – még a félidő végén jött is rá a válasz Blessing Eleke-től.

Az edzőtáborra minden légióst és a csapathoz tartozó, elfogadható őszi teljesítményt nyújtó játékost meginvitált Hornyák Zsolt, így most igencsak mély merítési lehetősége van, hogy kialakítsa a megfelelő keretet.

A két klub mondhatni jó viszonyt ápol, hiszen nem először fognak összecsapni egymással – az elmúlt négy esztendőben ugyanis mindig ekkor, a tavaszi felkészülés idejében játszottak egymással barátságos mérkőzést, s két döntetlen mellett egy-egy Puskás és eszéki győzelem is szerepel a nyilvántartásban.

Ha összetartanak, bármire képes lehet a PAFC
Fotó: PAFC/Facebook

A svájci találkozóhoz hasonlóan valószínűleg ugyanaz a felállás várható, mint csapatban, s mint felfogásban – a második játékrészre elképzelhető, hogy ismét az utánpótlás keret kap majd lehetőséget.

A helyszín, vagyis a Santa Maria Polo Club egyébiránt nincs túl messze az edzőtábortól, hiszen mindössze 55 kilométert utaznak majd Gyurcsóék, hogy harcba szállhassanak – ennyi ugyanis a Marbella-­Sotogrande távolság négy keréken. A másik érdekesség, hogy ez bizony egy lovaspóló pálya, melyen természetesen van lehetőség futballozni is – mármint európai futballozni.

Hornyák Zsolt vezetőedző semmiképp nem számíthat Spandler Csabára, hiszen ő az FC Luzern elleni találkozó félidejében kidőlt, rajta kívül azonban mindenki bevethető, és reméljük mentalitásban is abszolút harcra kész.

Ezek is érdekelhetik