Bravó, fiúk!

2020.01.27. 13:22

Fejér megyei sikerrel zárult a HSMA Crossover Erősember Téli OB Somogyfajszon

Január 25-én 13 órától Somogyfajszon rendezték meg a HSMA Téli Crossover OB-t, melyen ismét szép Fejér megyei sikerek születtek.

Elekes Gergő

110 kg-os szörnyet kellett a titánoknak vállra emelniük

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a crossover azt jelenti, hogy a különböző erősportok minden szegmenséből felhasználnak gyakorlatokat a szervezők, hogy minél színesebbé tegyék a versenyeket.

A póznadobásnál az erő mellett az ügyesség is számított
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A somogyfajszi eseményen a következő versenyszámokkal találkozhattak a nézők:

  • hámmal történő kamionhúzás
  • open kőlökés (felföldi versenyszám, mely során egy 7,20 kg-os követ kellett elhajítaniuk a versenyzőknek, úgy, hogy közben pár lépést megtehettek)
  • farönk vállra emelése (klasszikus téli erősember szám, mely során egy 110 kg-os rönköt kellett vállra venniük a versenyzőknek. Az nyert, aki 60 másodperc alatt a legtöbbször teljesítette ez)
  • póznadobás (szintén felföldi versenyszám, mely során egy 4,5 méter hosszú, közel 50 kg súlyú póznát kellett felemelni és elhajítani),
  • tárgypakolás állványra (speciális télen alkalmazott klasszikus erősember szám, mely során 40-50-60-70-kg-os fatuskókat kellett 6 méteren keresztül cipelni, majd egy 150 cm magassában lévő állványra időre felpakolni)
  • bothúzás (két versenyző leül egy élére állított deszkalap két oldalára, lábukkal annak támaszkodva megfogják az 50 cm hosszú, 3,3 cm átmérőjű farudat, s az nyer, aki elcseni a botot a másiktól, vagy áthúzza ellenfelét a saját oldalára
  • A kamionhúzást a fehérvári Mounier Stephane nyerte meg. Ő volt az egyetlen, aki 20 másodperc alatt teljesítette a feladatot
    Fotó: Harangozó Rita

    A versenyre az ország különböző pontjairól, sőt még határon túlról is érkeztek sportemberek, a nap végén pedig a Fejér megyeiek örülhettek a legjobban, hiszen első helyen végzett a sárosdi Mészáros Dávid 33 ponttal, másodikként a székesfehérvári Mounier Stephane finiselt 28 ponttal, míg a dobogó legalsó fokára a szigetvári Farkas Béla léphetett fel, aki 20,5 pontot szerzett.

    110 kg-os szörnyet kellett a titánoknak vállra emelniük
    Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

    Mounier Stephane-tól megtudtuk, a folytatásban április 4-én érkezik Nagyigmándon az éves Felföldi Országos Bajnokság, majd május 9-én ismét a Nagyok a kicsikért karitatív fesztiválon csapnak össze a titánok a jó cél érdekében, hiszen az eseményen befolyó összeggel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek osztályának (azon belül is az intenzív ambulancia számára) gyűjtenek.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában