Alekszejev a 18. lett

2020.01.31. 22:21

Elmaradtak a várttól

Alekszejev Tamara egyetlen fehérváriként szerepelt a budapesti Peridot Nemzetközi Fedett­pályás Öttusaverseny döntőjében.

Ferencz Balázs

Összesen négy magyar lány kvalifikálta magát a hagyományos idénynyitó fedettpályás megmérettetés döntőjébe, azonban az UTE versenyzője, Földházi Zsófia egy előre hozott egyetemi vizsgája miatt nem tudott elindulni a fináléban. Így Guzi Blanka, Gulyás Michelle és a selejtezőt magabiztosan abszolváló, az Alba Öttusa SE kötelékébe tartozó Alekszejev Tamara vette fel a harcot az igen nívós mezőnyben.

Alekszejev a 18. lett Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Alekszejev az úszás 200 métere során a 29. pozíciót hozta, azonban a vívópáston annál inkább forgatta a párbajtőrt. 20 győztes asszó mellett 15 ellenfele szúrta meg, 220 pontot gyűjtött, s fellépett a 17. helyre. A Nemzeti Lovardában hibátlan lovaspályát ment, de így is csak egy helyet tudott javítani, a 16. pozíció volt az övé az utolsó tusa előtt. Az elképesztően jó formában kombizó brit lány, Joanna Muir maga mögé utasította a teljes mezőnyt, a második helyre pedig a német Annika Schleu futott be. A francia Clouvel a harmadik lett. Legjobb magyarként Gulyás Michelle az ötödik helyen ért célba, míg Alekszejev a 18. pozícióban zárt. Guzi Blanka a 21. helyre futott fel.

Ezek is érdekelhetik