tekesportért kitüntetést kapott

2020.01.01. 10:15

Életművet gurított a csóri Csehi Sándor

Négy csóri tekés is elismerésben részesült a Magyar Teke Szövetség díjkiosztó évadzáróján. Jezsoviczki Anna a serdülő lányok, Hári Boglárka az ifjúsági női versenyzők, Németh Attila az ifjúsági korú férfiak között lett az év játékosa. Csehi Sándor „Tekesportért” kitüntetésben részesült!

Majer Tamás

Nem illant el az újdonság varázsa, Csehi Sándor és a csóriak folyton tekéznek Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Csehi Sándor a csóri tekeélet egyik jeles figurája. Úgy véli, az utánpótlásképzés miatt kaphatta ezt az elismerést a szövetségtől: a világ legjobbjai között vannak a náluk pallérozódó tekések.

No, de hogy vált ízig-vérig tekés Sándorból?

– Hol is kezdjem? Ipari tanuló voltam, épületasztalos, 1973-ban. Fehérváron, a Gáz utcában volt egy tekepálya, ott mentek az üzemi bajnokságok – emlékezett vissza. – Futballoztam is mellette, itt, Csóron. 27-28 éves koromban úgy gondoltam, a focit abbahagyom. Csóron volt egy kuglipálya a Csóri Csuka Csárda mellett, szerettünk kuglizni, tekézni, lejártunk, játszottunk. Inotán az IGYSC-nek volt már egy automata tekepályája, onnan átjártak Csórra kuglizni, és látták, hogy bennem is van fantázia, hívtak – mesélte. – Ott kezdődött az igazolt pályafutásom, egészen NB I-ig jutottunk.

Nem illant el az újdonság varázsa, Csehi Sándor és a csóriak folyton tekéznek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Volt egy rövid kitérőm Fehérváron is, közben elindult a csóri projekt. Az akkori polgármester, Csete Dezső is fanatikus tekés volt. „Márpedig Csóron tekepálya lesz!” Ezt hangoztatta. Végül a testület is mellé állt – elevenítette föl Csehi Sándor a történet következő szakaszát, amely lényege az utánpótlás-nevelés. 2003-ban, amikor megépült a csóri tekepálya, az újdonság varázsa odacsábította a családokat, gyerekeket, fiúkat, lányokat. Sokan űzik ma is, úgy tűnik, nem illant el az a varázs. Csehi Sándor büszkén sorolja a csóri utánpótlás-világbajnokokat: Hegedűs Anita, Hári Boglárka, Hegedűs Tímea, Jezsoviczki Anna. S aligha zárult még le a történet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában