pafc

2020.01.16. 20:51

Egy régi ismerős csapata ellen

A Puskás Akadémia FC csapata a kéthetes spanyolországi edzőtáborozása során harmadszor lép pályára pénteken délután, magyar idő szerint 17 órakor a Burgos Quintana Stadiumban. Ellenfelük a román pontvadászat 10. helyén álló FC Hermannstadt együttese lesz.

Káldor András

Szolnoki Roland szerint koncentrált játékkal győzhetnek Fotó: pfla.hu

Fotó: VARGA ILDIKO

A nagyszebeni klub egy hete kedden jelentette be, hogy újra az a Miriuta László lett a vezetőedző, aki az előző idényben az osztályozón tartotta az élvonalban a csapatot. Azaz a magyar válogatottban 9 alkalommal pályára lépő szakember ismét a román élvonalban vállalhatott szerepet. Az erdélyi klubot ősszel előbb Costel Enache, majd Eugen Neagoe – aki a kilencvenes években a Vasasban és a Ferencvárosban is játékosként megfordult – irányította, utóbbi viszont hiába hozta ki sikerrel a csapatot a kiesőhelyekről, még karácsony előtt lemondott posztjáról, mert a klubvezetés anyagi okokból nem tudta garantálni számára a kért erősítéseket. Az erdélyi gárda a korábbi edzőmeccsét 2-1-re elveszítette a svájci FC Winterthurral szemben.

Szolnoki Roland szerint koncentrált játékkal győzhetnek
Fotó: pfla.hu

Mindenesetre a Puskás AFC második felkészülési mérkőzésén, a héten a horvát NK Osijektől szenvedett 2-1-es vereséget, de már voltak biztató jelek a játékukban.

– Az első perctől kezdve koncentráltan és összeszedetten kell játszanunk, védekezésben közel kell lennünk egymáshoz, támadásban pedig mindenkinek megvan a kitűzött feladata. Az Eszék ellen a második félidőben bizonyítottuk, hogy tudunk jól játszani, uraltuk a játékot, ennek megfelelően kell a soron következő összecsapáson is futballozni – vélte Szolnoki Roland, a felcsútiak csapatkapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában