jégkorong

2020.01.05. 22:20

19 gól Erdélyben – Kivégezték a Titánokat

Míg a listavezető otthonában szépen helytálltak a Kiss Dávid vezette Fehérvári Titánok, addig Brassóban egy igencsak nagyméretű zakóba futottak bele a vendégek – 11-3-ra kaptak ki a Corona Brassó csapatától a jégkorong Erste liga szombati játéknapján.

Korondy Tamás

Rengeteg helyzetet dolgozott ki a Brassó a fehérvári kapu előtt – Steven Franko a második hazai gólt szerzi éppen Fotó: Corona Brassó

A második erdélyi találkozón sem a vendég koronázóvárosiak számítottak esélyesebbnek (az elsőn 8-5-ös vereséget szenvedtek az SC Csíkszereda ellen – a szerk.), ám arra nem igen lehetett számítani, hogy igazi gólparádét tartanak a házigazdák. Daniel Tranca kezdte meg a gólgyártást az 5. percben, 1-0, majd tíz percet kellett várni a következő találatra. Ekkor Pavlo Borisenko iramodott meg, majd a kapust elcsalva Steven Frankóhoz passzolt vissza, aki az üres kapu lőtt, 2-0. Cody Fowlie a harmad végén egy az egyben verte meg ismét Szeles Martint, így 3-0-al zárult a az első felvonás. Fowlie ott folytatta, ahol abbahagyta – megszerezte második találatát is, 4-0. A 27. percre már 6-0-t mutatott az eredményjelző tábla – Péter Balázs és Bíró Gergő is betalált, 6-0.

Rengeteg helyzetet dolgozott ki a Brassó a fehérvári kapu előtt – Steven
Franko a második hazai gólt szerzi éppen Fotó: Corona Brassó

A hazaiaktól Molnár Balázs gáncsolt, így két percre kiment pihenni, ennek következtében pedig megszületett az szépítő találat Colin Keith Campbell révén, 6-1. Zsók Levente keretbe foglalta a harmadot, s ismét hat volt közte, 7-1. Kiss Dávid vezetőedző kapust cserélt, Gyenes Dávid váltotta Szeles Martint, de ez sem hozta meg a kívánt hatást – Samuel Labreque negyed órával a vége előtt a nyolcadik találatot is bevitte a vendégek hálójába, 8-1. Dézsi Bence válaszolt, 8-2, majd Cody Fowlie szerezte meg a harmadik találatát a mérkőzés folyamán, 9-2. Paul Michael Zion a legutolsó fehérvári találatot jegyezte, ám Molnár Zsombor és Bíró Mátyás bevitette a kegyelemdöfést, s ezzel egy még csúfosabb vereségbe szaladtak bele a Fehérvári Titánok, a vége 11-3. Kiss Dávid, a Fehérvári titánok vezetőedzője: – Nehéz bármi okosat mondanom egy ilyen mérkőzés után. Próbáltunk harcolni a jobb eredményért, de hiába. Ez a következménye annak, hogy hetek óta edzeni sem tudtunk teljes létszámban. Jó néhány játékosunk lázas beteg, nem bírnak enni és aludni, elfogyott az energiánk. Néhány nap múlva, amikor majd egészségesen vendégül látjuk a Brassót, másmilyen eredmény fog születni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában