Gratulálunk!

2019.12.14. 12:52

Tizenhatodik lett Magyarország drónos csapata a világbajnokság döntőjében Kínában

Véget ért Ningbo városában a versenydrón-világbajnokság döntője, gyönyörű magyar eredményekkel!

Elekes Gergő

Babics Oszkár (b), Rontó Roland (középen) és Somogyi Balázs (j) méltán lehetnek büszkék az elért eredményre

Fotó: FAI WDRC - Team Hungary

Amint arról korábban már beszámoltunk, december 10-14 között rendezték meg Kína Ningbo nevű városában a FAI versenydrón-világbajnokság döntőjét, melyen a Babics Oszkár-Rontó Roland-Somogyi Balázs trió képviselte hazánkat a velencei Bársony Péter vezette Drone Racing Hungary tagjaiként.

Szombaton délelőtt kaptuk a friss információt, hogy hazánk fiai fantasztikus teljesítményüknek köszönhetően a 31 résztvevő ország közül a 16. helyen végeztek a versenyen. Az eredmény azért is kiemelkedő, mert a nemzetek összesített eredményében előre vették a 4-5 versenyzős csapatokat, miközben a magyar delegáció három fővel indult, így rögtön egyfajta hátrány érte őket az összesítésben.

Egyéniben Rontó Rolandnak sikerült a legszebb helyezést elérnie, ő 23. lett, míg Babics Oszkár a 45., Somogyi Balázs pedig a 91. pozícióban végzett.

Babics Oszkár (b), Rontó Roland (középen) és Somogyi Balázs (j) méltán lehetnek büszkék az elért eredményre
Fotó: FAI WDRC – Team Hungary

Bársony Pétert telefonon sikerült utolérnünk, aki portálunknak elmondta, elképesztően tempós és brutális futamok zajlottak a hosszú pályán. Főként akkumulátorfeszültség okozta gondok miatt rengetegen zuhantak, ütköztek. Hozzátette, ezzel a bámulatos eredménnyel fényéveket ugrottak előre a fiúk és Magyarország a drónversenyzés világában, és még ők maguk sem gondolták, hogy ennyire jó teljesítmény után térhetnek haza (a TOP64-be való bejutást érezték reálisnak).

Szívből gratulálunk az egész csapatnak gyönyörű eredményükhöz, hazaérkezésük után pedig kikérdezzük őket élményeikről, terveikről is!

Ha kíváncsi vagy a teljes eredménylistára IDE kattints, ha pedig további drónos cikkeket olvasnál portálunkon, ITT érdemes körbenézned.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában