Ismét rangos öregfiúktornára került sor

2019.12.27. 21:57

Tatabányára vándorolt a serleg

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a 35 év feletti labdarúgók számára az Acerbis Old Boys Kupát.

Káldor András

Remek mérkőzéseket láthattak a szurkolók a DLSZ tornáján Fotó: Miklán Klaudia

A Dunaújvárosi Sportcsarnokban tíz együttes csapott össze, a viadal népszerűségére pedig jellemző, hogy nemcsak Dunaújvárosból, hanem Budapestről, Székesfehérvárról, Agárdról, Baracsról, Kézdivásárhelyről és Tatabányáról is érkeztek csapatok a viadalra.

A torna első szakaszában a csoportkörben négy-négy találkozó várt az együttesekre, melyek körmérkőzéses rendszerben döntöttek arról, hogy ki folytathatja a küzdelmeket az érmes helyezésekért. A legjobb négy közé végül a GBB Zrt., a Bádogos, az Africas, valamint az XXL Redőny együttesei kerültek, majd innen Bádogos gárdája nagy csatában, míg az XXL Redőny egy sima meccsen biztosította helyét a fináléban. A helyosztókon előbb a GBB Zrt. győzte le 3-0-ra az Africas csapatát, míg a döntőben az XXL Redőny büntetőkkel elért 3-2-es sikerével szerezte meg az idei Old Boys Kupa első helyét.

Remek mérkőzéseket láthattak a szurkolók a DLSZ tornáján
Fotó: Miklán Klaudia

A korábbi évekhez hasonlóan a DLSZ nemcsak a legjobb csapatokat, hanem a különböző egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is elismerte a végig kiváló hangulatú torna végén.

A XIII. Acerbis Old Boys Kupa végeredménye: 1. XXL Redőny, 2. Bádogos-Greco Petrol, 3. GBB Zrt.

A legjobb játékosnak Bombicz Tamást (XXL Redőny), a legjobb kapusnak Rigó Gábort (XXL Redőny) választották, a torna gólkirályának járó címet Magasföldi József (Bádogos-Greco Petrol) szerezte meg, míg a legidősebb játékosnak járó DLSZ+ díjat a 73 éves Jakab János (Africas) vehette át az eredményhirdetésen.

– Kicsit foghíjasan érkeztünk, a döntőben talán valamivel közelebb álltunk a győzelemhez. Hiába vezettünk, a büntetők döntöttek a jó erőkből álló tatabányai csapat javára – mondta Gál Dániel a Bádogos együttesének kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában