Szeged-Csanád Grosics–MOL Fehérvár FC

2019.12.03. 22:53

Nehéz szegedi szülés

Tartalékos keretet nevezett Joan Carillo vezetőedző a Szeged-Csanád Grosics elleni labdarúgó Magyar Kupa keddi játéknapjára – s majdnem rá is fázott a spanyol edző.

Korondy Tamás

Nego becserélése színt vitt a fehérváriak játékába – végül nyerni tudtak Szegeden Fotó: MOL Fehérvár

Joan Carillo kezdő tizenegyéből gyakorlatilag 4 játékos maradt meg hírmondónak a hétvégi DVTK elleni bajnoki mérkőzés keretéből. A Szeged és a Fehérvár gárdája is ugyanazt a 4-3-3-as támadó felállást válaszotta a mai találkozóra. A kezdeti tapogatózás után az első kapura lövés a csongrádiaktól jött, ám Gajdos Zsolt távoli próbálkozása nem okozott gondolt Kovácsnak. Úgy festett, a szegediek remekül felkészültek a Fehérvárból – a 28. percben Kóródi Nándor vezetett rá Hangya Szilveszterre a bal oldalon egy tetszetős kontrát, ám a Vidi hátvédjét nem tudta átfűzni. Nem sokkal később már a kapuig is eljutott – ekkor egy középre fejelt labdát szelídített meg, majd Rusról lefordulva tüzelt ballal, de erőtlenül, Kovácsé lett ez is.

Nego becserélése színt vitt a fehérváriak játékába – végül nyerni tudtak Szegeden Fotó: MOL Fehérvár

Többet volt a Vidinél a labda, ám a kapura nem jelentettek veszélyt a fehér mezesek az első félidőben. Ahogyan azt várni lehetett, takitkát váltottak a vendégek, hiszen nem vált be kezdeti a recept. Az első 10 percben csak kergette a labdát a Szeged, eldugta a játékszert a Fehérvár, komolyabb helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni. A 65. percben Milanov sérült meg könyebben, helyét Kovács István vette át, aki első labdaérintéséből jobb oldalról kanyarított középre, de Pátkai előtt éppencsak elszállt. Bejött Nego is Musliu helyére, Cigan pedig Tóth Mátét váltotta. Pillanatokkal később jött a találkozó legnagyobb helyzete – Kovács ugratta ki a friss Puskás-díjas Zsóri Dánielt, aki Branimir kapusba rúgta egy az egyben a labdát. Az utolsó negyed órára kifejezetten lüktető lett a játék, sorra dolgozta ki mindkét csapat a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, miközben a védekezésük is a helyén volt. A 85. percben eldölhetett volna: Futácsot rántotta le Moga a tizanhatoson belül – neki már volt egy sárga lapja, így megfogyatkoztak a hazaiak, ráadásul büntetőt is végezhettek a vendégek. A sértett állt oda a labda mögé, de Aleksic kivédte a tizenegyesét, így maradt a 0–0. A hosszabbítás már a rutinosabb vendégekről szólt – a 103. percben Kovács beadása után Kárász fejelt szerencsétlenül a saját kapujába, ezzel megszerezte a vezetést a Fehérvár, 0–1. A második hosszabbítás nem hozott érdemi változást, így a Vidi jutott a következő körbe.

JEGYZŐKÖNYV

Szeged-Csanád Grosics–MOL Fehérvár FC 0–1 (0–0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 4230 néző. Vezette Csonka Bence

Szeged: Branimir – Tóth (Cigan, 65.), Móga, Deák, Deák, Mohl – Oláh,

Zvara, Tóth – Kárász, Kóródi (Sóron, 74.), Gajdos (Andorka, 70.).

Vezetőedző: Joao Pedro

MOL Fehérvár: Kovács – Rus, Musliu (Nego, 64.), Juhász, Hangya –

Pátkai, Elek, Pantic (Futács, 76.) –Milanov (Kovács, 63.), Petriak, Zsóry

(Funsho, 95.). Vezetőedző: Joan Carillo

Gól: Kárász (öngól, 103.)

Sárga lapok: Moga (28., 85.), Kóródi (58.) ill. Petrjak (111.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában