jégkorong

2019.12.10. 22:30

Győzelem a túlórában

A Káposztásmegyeren zajló jégkorong Hat Nemzet Torna első mérkőzésén Dél-Koreával csapott össze a házigazda magyar válogatott.

Dévai Nándor Csaba

A MAC csatára szerezte az első magyar gólt Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Magyarország–Dél-Korea 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) h. u.

Vasas Jégcentrum, 919 néző. Vezette: Kincses, Nagy A., Váczi.

Magyarország: Adorján – Garát, Vojtkó, Miskolczi, Becze, Galanisz – Fejes (1), Szabó B., Nagy K., Kiss P. (1), Terbócs 1 – Imre, Kiss D., Hári N. (1), Nagy G. 1, Németh A. – Bukor, Madácsi, Horváth B., Kreisz, Szigeti. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen.

Dél-Korea: Hwang – Lee D., Song H., Ahn, Kim K., Kim S., Kim S. W. – Choi, Sheo, Cho, Shin S. H., Shin S. W. – Lee H., Nam (1), Jeon (1), Lee C., Park J. 1 – Kang, Lee M., Kim H., Lee J., Shin H. Y. Szövetségi kapitány: Paek Chi Sun.

Továbbra is kísérleti fázisnál tart a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott, hiszen azok után, hogy a novemberi lengyelországi nemzetközi tornára egy „U25”-ös gárdával utaztak, a hazai rendezésű Hat Nemzet Tornán is javarészt az ifjak jutnak szóhoz. Ennek egyrészt a fiatalítás az oka, másrészt az EBEL nem áll le ezen nemzetközi szünet idejére, így az első számú fehérvári csapat játékosait nélkülöznie kell a Jarmo Tolvanen vezette szakmai stábnak – a Titánokból azonban hatan, Imre Patrik, Szabó Bence, Kiss Roland, Madácsi Benedek, Mihály Ákos és Péter Andor képviseli majd a koronázóvárost.

A MAC csatára szerezte az első magyar gólt
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Így érkeztünk el a torna kezdetéhez, ahol az a dél-koreai válogatott volt a magyarok ellenfele, amely egy komplett junior, azaz U20-as, és egy komplett felnőtt kerettel érkezett, hogy ezek legmegfelelőbb kombinációjával vegyék majd fel a küzdelmet ellenfeleikkel.

Így érkeztünk el a kifejezetten mumusnak számító Dél-Korea elleni mérkőzéshez – az áprilisi vb-n 5-1-es ázsiai siker született –, ahol egészen a második játékrész nyolcadik percéig kellett várni az első találat megszületéséig. Egy pazar háromszögelés során Kiss Patrik, Hári Norbert, Terbócs István volt a korong útja, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie, 1-0. Kereken 10 percig tartott ki a magyar előny, Park Yin Kyu kósza kék vonalas lövése csapta be Adorján Attilát, 1-1.

A szokásukhoz híven masszív koreaiak kiharcolták a hosszabbítást is, ott viszont magyar botról született a győztes találat: Nagy Gergő csuklólövése döntötte el a találkozót, 2-1. A magyar válogatott legközelebb csütörtökön 19.30-as kezdettel Japán ellen lép majd jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában