Atlétika

2019.12.15. 20:35

Fehérvárra került a Mikulás Kupa

Megmozdultak Fejér megye atlétikát kedvelő gyerekei – hat település csapata küzdött a csóri Mikulás Kupán.

Ferencz Balázs

Rácz Katalin kiválóan felkészítette a fehérvári gyerekeket

Fotó: Hunyadi

Évekkel ezelőtt helyes volt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) felismerése, miszerint játékos, könnyen elsajátítható gyakorlatokkal kell megszerettetni a gyerekekkel az atletikus mozgásformákat. Magyarországon is megindult a koordinátorok felkészítése. Először az alsó tagozatos, kicsiket tanító tanárokat képezték ki, hogy az iskolákban ismertessék meg a kicsiket az atlétika szépségeivel.

E cél mentén rendezte meg a Csóri Mátyás Király Általános Iskola a Mikulás Kupára keresztelt versenyét. Fejér megye több településén is mozgósította a gyerekeket a viadal: Adonyból, Mezőszilasról, Nádasdladányból, Bakonycsernyéről, Székesfehérvárról is indultak csapatok a házigazda csóriak mellett.

A rendezők úgy állították össze a hat feladatból álló gyakorlatsort, hogy abban szerepeljenek a jellemző atletikus képességek, mint erő, állóképesség, gyorsaság, koordinációs képességek és váltóversenyek. Egy csapatot hat tanuló alkotott, tehát a gyerekeknek nemcsak magukért, hanem a társaikért és az iskolájukért is küzdeni kellett.

Rácz Katalin kiválóan felkészítette a fehérvári gyerekeket
Fotó: Hunyadi

A versenyt és a kupát – amelyet Őze László ajánlott fel – a székesfehérvári István Király Általános Iskola nyerte, Rácz Katalin tanárnő irányításával. Második lett a Bakonycsernye, harmadik a rendező Csór csapata. Minden részt vevő csapat oklevelet és egy nagy zacskó szaloncukrot kapott az önkormányzattól, az iskola szülői munkaközössége pedig mindenkit zsíros kenyérrel, teával, édességgel vendégelt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában