Jövőre megkezdődhet a repülőtér fejlesztése

2019.12.31. 17:36

Ég és föld között tartotta évzáróját az Albatrosz Repülő Egyesület

Néhány utolsó felszállással búcsúztatta a 2019-es esztendőt december 31-én az Albatrosz Repülő Egyesület.

Tihanyi Tamás

Ejtőernyősök az év utolsó felszállása előtt: balról jobbra Arany Tamás, Papp Sándor, Németh Győző és Pula József

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ritka volt az olyan üzemnap az évben, amikor többen nyüzsögtek a börgöndi repülőtéren, mint éppen az esztendő utolsó napján. Szikrázó napsütés és kék égbolt fogadta a pilótákat és az ejtőernyősöket, akik jól kihasználták az időjárás kegyeit. Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke délben földre hívott és az eligazító helyiségbe szólított mindenkit, hogy néhány mondattal elbúcsúztassák az óesztendőt. Előbb a szakosztályok vezetői számoltak be az év, számukra legfontosabb eseményeiről, majd Szilády értékelt: számukra nagyon nehéz volt az év, mégis sikeres.

Az emlékezetes, jeles napok sorában első helyre az idén 24. alkalommal megrendezett repülőnap kívánkozik a maga közel tízezer látogatójával, de nem okozhatott csalódást az ugyancsak hagyományosnak mondható repülő majális sem.

Ejtőernyősök az év utolsó felszállása előtt: balról jobbra Arany Tamás, Papp Sándor,
Németh Győző és Pula József
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az egyesület, amelynek tagjai a túlélést és az eredményes működést csak számolatlan önkéntes munkaórával tudják biztosítani, bízhatnak néhány kedvező változásban. Ezek közül az egyik legjelentősebb, hogy az Albatrosz tagja lett a Honvédelmi Sportszövetségnek, amelynek a honvédelmi nevelés, a fiatalok pályára irányítása a feladata (valami hasonlót képzeljenek el, mint ami régen a Magyar Honvédelmi Szövetség volt).

Az országban két képző központot jelöltek ki, a keleti országrészben Szolnokot, a Dunántúlon pedig Börgöndöt. Jövőre már megkezdődnek a képzések, s ez nem csak feladat, lehetőség is a fejlődésre. Kellő infrastruktúra nélkül azonban semmi sem megy: jó esély van arra, hogy mintegy előkészítve a nagy állami beruházást, egy kedvező közgyűlési döntést követő városi segítséggel hónapokon belül megkezdhessék az alapvető, ma már sürgető és nélkülözhetetlen fejlesztéseket a légikikötőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában