Vissza a helyes útra

2019.12.27. 21:34

Első idei, Znojmo elleni sikerükért kelnek útra a fehérvári hokisok

Az alapszakasz utolsó negyedéhez érkezve egy remek formában jégkorongozó Znojmótól kellene elcsennie mindhárom pontot a Hydro Fehérvár AV19 együttesének.

Dévai Nándor Csaba

Kemény védekezésre lesz szükség a csehek ellen Fotó: Pesti Tamás

Egy sima, egy fordított – nehézkesen sikerül idén a Fehérvárnak egy-egy hosszabb pozitív időszakot abszolválni, legutóbbi hat mérkőzésén is három győzelem és három vereség volt a mérleg. Ezen találkozók között a vereség oldalon látható az Innsbruck elleni hazai találkozó is, ami miatt még sokáig főhet a szakvezetés feje. Idegenben utána Klagenfurtból sikerült elhozni mindhárom pontot, majd csütörtök este a Raktár utcában született magabiztos, 6-1-es bécsi győzelem. A szurkolók reakciója a Vienna elleni mérkőzésen már a végső dudaszó előtt is egyértelművé vált, mikor az egyébként telt házas nézőseregből többen idejekorán a kijárat felé vették az irányt. Cseh oldalon az ilyesmivel nincs probléma, az elmúlt tíz mérkőzésükből egyet(!) veszítettek el, és azt is hosszabbítást követően, így akkor sem maradtak pont nélkül – nem véletlen tehát, hogy egészen a harmadik helyig meneteltek.

Kemény védekezésre lesz szükség a csehek ellen Fotó: Pesti Tamás

A szurkolók bizalmának visszaszerzéséért is lép jégre szombaton a Volán, és bár nemes, de semmiképp sem egyszerű feladat elé néznek. A harmadik helyet foglalják el a znojmói jégkorongosok, kereken 10 ponttal a fehérváriak előtt járva. Még nagyobb különbség mutatkozik a lőtt gólok számában, hiszen az egy mérkőzéssel kevesebbet vívó csehek 23(!) góllal lőttek többet a magyar EBEL-csapatnál (104-81), míg kapott gólokban majdnem hajszálra pontosan megegyeznek (95-94 a Fehérvár „javára”) a felek. Ami az idei randevúkat illeti, ezen a téren sem áll túl jól egyelőre a magyarok szénája. Október 6-án a Raktár utcában értek el 6-2-es győzelmet a „sasok”, majd ugyanezt november 24-én, immáron hazai jégen is megismételték, 4-3 arányban.

– Nem szükséges a taktikánkon változtatnunk, a fejekben kell mindenképpen rendet raknunk, és tartani magunkat azokhoz a játékelemekhez, amiket korábban megbeszéltünk, emellett veszélyes területeken nem szabad korongot veszítenünk. A Znojmo gyors csapat és nagyon jól tartják a korongot mélyen. Egységként, stabilan kell majd végig védekeznünk. a kék vonalakat „tisztelve”: jól bevinni és kihozni a pakkot. Meg kell dolgoztatnunk őket hátul, ha egy jól támadó csapatot sikerül védekezésre kényszeríteni, akkor felénk dőlhet a meccs – nyilatkozta Stipsicz Bence, a hátvédsor tagja.

Fontos információ azok számára, akik útra kelnének a fehérvári fanatikusok közkedvelt úti céljára, hogy a mérkőzés az eredeti 18.30 helyett 17.30-kor kezdődik majd a Nevoga Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában