magyar női kézilabda-válogatott

2019.12.03. 22:49

Egyre messzebb kerül az olimpia

Egy rendkívül fizikális csatában maradt alul Montenegróval szemben a magyar női kézilabda-válogatott a Japánban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Korondy Tamás

Háfra Noémi (45) bombagólt lőtt, végül mégsem örülhetett F.: MKSZ

Montenegró–Magyarország 25-24 (13-12)

Kiállítások: 14, illetve 4 perc.

Magyarország: Bíró – Faluvégi 2, Háfra 2, Klujber 2, Kovács, Kovacsics, Lukács 6, Márton, Schatzl 7, Szabó 2, Tomori 2, Tóth, Tóvizi 1, Vámos. Edző: Kim Rasmussen.

Montenegró: Rajcsics – Brnovics 2, Bulatovics 2, Deszpotovics 1, Grbics, Jaukovics 4, Klikovac, Mehmedovics 1, Mugosa, Premovics, Radicsevics 8, Raicsevics 7, Ramuszovics, Ujkics. Edző: Johansson Per Anders.

Helyi idő szerint kedden 15.00-kor kezdődött a Magyarország–Montenegró női kézilabda-vb-mérkőzés, melyre egyébként kétezer, fekete ruhába öltözött japán kisiskolást is kivezényeltek – sőt, mi több, meg is tanították nekik a „Hajrá, magyarok!” rigmust, melyet olykor előszeretettel üvöltöttek a csarnokban.

Háfra Noémi (45) bombagólt lőtt, végül mégsem örülhetett F.: MKSZ

A magyar kapuban Bíró Blanka kezdett – Schatzl Nadine és Lukács Viktória volt a két szélső, Háfra Noémi és Tomori Zsuzsa a két átlövő, míg Kovacsics irányított, és Tóvizi Petra volt a beállósunk. A találkozót mi kezdtük, ám a szlávok már ekkor láttatták: nem számíthatunk finom játékra tőlük. A két spanyol bíró rögtön két percre le is küldte a pályáról Jaukovicsot, ám sajnos az emberelőnyt nem tudtuk gólra váltani. A 7. percben már kettős emberelőnybe is kerültünk, a sorozatos hibák miatt azonban nem sikerült azt kihasználnunk. Negyed­óra elteltével 6-7-re vezettünk, ekkor időt kért Johansson Per Anders, hogy rendezzék soraikat. 9-9-nél ugyanezt tette Kim Rasmussen is, ám rögtön – a mérkőzés során először – vezetést szerzett Montenegró (10-9), s ezt az előnyét meg is őrizte a szünetig, 13-12. A második játékrész elején a montenegrói csapat a magyar fölé kerekedett, s 17-14-re elhúzott – ekkor muszáj volt időt kérnie kapitányunknak. Döntése jónak bizonyult, hisz zsinórban négy gól után újra nálunk volt az előny, 17-18.

Az utolsó tíz percre 20-20-as döntetlennel fordultak rá a felek, ám hét perccel a vége előtt újra kettővel ment Monte­negró, 23-21, s Kim Rasmussen kénytelen volt kikérni harmadik idejét is. Három perccel a vége előtt is még két góllal vezettek – Schatzl hiába lőtte meg a 23. magyar gólt, fordítani már nem sikerült, 25-24.

A magyar csapat szerdán helyi idő szerint 11 órakor Szenegál legjobbjaival találkozik majd a harmadik fordulós csoportmérkőzésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában