foci

2019.12.04. 23:13

Dunaújvárosi kupabravúr

Hatalmas meglepetésre kiejtette magasabb osztálybeli ellenfelét a Magyar Kupából a Dunaújváros labdarúgó­csapata.

Ferencz Balázs

Szepessy biztosította be a győzelmet F.: Miklán K./Dunaújváros Online

Dunaújváros–BFC Siófok 2-1 (1-0)

Dunaújváros. Vezette: Takács T. (Aradi, Belicza).

Dunaújváros: Pokorni – Busa, Dorogi, Horváth K., Csendes, Szepessy, Besztercey (Biró, 84.), Puskás, Hompóth, Kovács B., Tóth Á. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Siófok: Tajti – Horváth A., Bencze (Csibra, 76.), György (Elek B., 59.), Horváth P., Jagodics, Kiss B., Lorentz, Zamostny, Bora, Magasföldi. Vezetőedző: Gál István Róbert.

Gól: Csendes (20.), Szepessy (58.), illetve Magasföldi (89.).

A Dunaújváros a Nagykanizsa és a Viadukt SE Biatorbágy alakulatait is szoros, egygólos győzelemmel búcsúztatta a Magyar Kupa korábbi szakaszában, azonban most NB II-es együttest sodort Fortuna a Duna-partiak útjába. A BFC Siófok a másodosztályú pontvadászat ötödik helyén áll, vagyis egyértelmű esélyesként ruccant át a Fejér megyei városba.

Szepessy biztosította be a győzelmet F.: Miklán K./Dunaújváros Online

Azonban a hazaiak alaposan meglepték már az elején a balatoniakat. Ahogy Lőrincz Emil az összecsapás előtt fogalmazott: egy kupameccsre nem kell külön motiválni a játékosokat, beigazolódott, mert a DPASE annak ellenére nagy kedvvel futballozott, hogy az elején rohamozott a Siófok. A 20. percben azonban Csendes Péter talált be fejjel Kovács beadásából, 1-0. A Dunaújváros fordulás után is komoly csapást mért ellenfelére. Az 58. percben Szepessy Róbert 20 méteres bombával növelte kettőre az előnyt, s ekkor már érett a hatalmas bravúr. Igaz, a legvégén a Székesfehérváron nevelkedett Magasföldi József mentette meg a nagy erőket mozgósító Siófok becsületét, szépített. 2-1-es diadalával a Dunaújváros a legjobb 16 csapat közé jutott.

További eredmények: MTK–­DVTK 1-0, Szeged-­Csanád Grosics Akadémia–Mol Fehérvár FC 0-1, Monor–Bp. Honvéd 1-3, PMFC–Kisvárda 1-0, Szarvas–ZTE 0-2, Mosonmagyar­óvár–Paks 0-4, Lipót Pékség–Gyirmót 3-1, III. Kerület–Vasas 2-1, Haladás–Budafok 2-1, ETO FC Győr–Mezőkövesd 2-3 h. u., Békéscsaba–Ferencváros – lapzártánk után ért véget. Vác–Újpest – elmaradt, Dorog–DVSC – elmaradt.

A következő kör sorsolását lapzártánk után tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában