hűség városában

2019.12.27. 21:42

Az Alba kosarasai a nyugati határszélre utaznak

– Az utolsó bajnokin könnyedén verték a Kaposvárt, a hétvégén a soproniakat is legyőznék Csorvásiék.

Horog László

Hasonló harciasságra lesz szüksége a koronázóvárosiaknak F.: albakosár

Az Alba kosarasai a nyugati határszélre utaznak, a találkozó 18 órakor kezdődik a Novomatic Arénában. A legutóbbi bajnokin különösebb gond nélkül verték a kaposváriakat, 99-88-ra. Nem indult jól, az első negyedben a somogyiak domináltak, a második tíz perc során a hazaiak lerohanták a látogatókat, a folytatásban csak arra kellett ügyelniük, hogy Fekete Ádám tanítványai ne zárkózzanak. A Sopron Kecskeméten szerepelt és kapott ki 90-80-ra, előzőleg viszont kétszer nyert az edzőváltáson átesett alakulat, a Szegedet verték otthon 94-70-re, valamint nagy meglepetésre Pécsen győztek 91- 73-ra a szezont remekül kezdő, aztán komoly hullámvölgybe kerülő baranyaiaknál.

Hasonló harciasságra lesz szüksége a koronázóvárosiaknak F.: albakosár

Az SKC előzőleg nem domborított, azonban a két győzelemnek hála, fellépett a tabella 12. helyére, a Szeged és a Jászberény mögöttük helyezkedik. Az albások az 5. pozícióban várják a meccset, 7 győzelemmel és 5 vereséggel, utóbbi három meccsükből kettőt nyertek, a már említett KKK elleni hazai sikert megelőzően kikaptak Zalaegerszegen, viszont nyertek Oroszlányban. A hétvégi derbi esélyesei egyértelműen a fehérváriak, akik győzelem esetén minimum megőrzik jelenlegi pozíciójukat, az eredmények roppant szerencsés alakulása esetén feljebb is léphetnek. A hazaiaknál az amerikai irányító, Kinney – korábban játszott Kecskeméten, Szolnokon, Zalaegerszegen – november végén érkezett, az elküldött Pitts pótlására. Mellette honfitársa, a szeptemberben szerződtetett hátvéd, Bernard Thompson is kimondottan hasznos, a palánk közelében a litván Tauras Jogela, valamint az amerikai Demetre Rivers ügyeskedik. Centerben, 5-ös poszton pedig Eric Carter, aki a gárda talán legfontosabb láncszeme, a lepattanók és a palánk alatti pontok tekintetében. A kispadról Supola Zoltán tesz hozzá a legtöbbet csapat játékához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában