rugby

2019.11.19. 23:09

Sikerrel záruló erőpróbák

A Fehérvár Rugby Club korosztályos együttesei Ausztriában szerepeltek nemzetközi tornán, míg a felnőtt férfi együttes a fővárosban vívott bajnoki mérkőzést.

Dévai Nándor Csaba

Ismét tarolt az FRC Fotó: egyesület

A nagy múltú Vienna Celtic Rugby Club meghívásának eleget téve utaztak az osztrák fővárosba az FRC utánpótláscsapatai, akik a múlt hétvégi fehérvári erőfelmérő után a nemzetközi porondon is megcsillogtatták tudásukat. U10-es korosztályban a Lazareszku Zsolt vezette nádasdladányi kihelyezett edzéseken részt vevő fiatalokkal együtt indult a fehérvári klub, és végül az 5. helyet szerezték meg. U12 és U14-es korosztályban eggyel előrébb sikerült végezni, szintén olimpiai hetes rögbiben a 4. helyen zártak.

Ismét tarolt az FRC
Fotó: egyesület

A dobogóra második fokára léphetett a XV-ös rögbiben küzdő U16-os alakulat, amely együttes a Fehérvár Rugby Club, a Velence és a Százhalombatta egyesített erőiből állt össze. Szintén összevont csapattal vettek részt az U18-as küzdelmekben, itt a Battán kívül Kecskemétről érkeztek még játékosok – akik végül bronzéremmel térhettek haza. Nem voltak jelen az osztrák tornán az FRC azon utánpótlás-játékosai, akik a másod­osztályban szereplő felnőtt csapatot is erősítik, hiszen nekik az utolsó őszi fordulóban Budapesten volt jelenésük. Ez a csere jó döntésnek bizonyult, az idén ősszel átadott Budapest Rugby Center pályáján magabiztos, 32-21-es fehérvári siker született a Budapesti Medvék ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában